Havada ‘tavan’ fiyat yakında başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Havada ‘tavan’ fiyat yakında başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 01:33

Bayram ve yaz tatili dönemlerinde uçak biletlerinin yüksek fiyattan satılmasından yakınan tüketiciler için yeni bir uygulama başlıyor.

Haberin Devamı

Buna göre havayolu şirketleri iç hat uçuşlarda belirlenecek ‘tavan fiyattan’ bilet satabilecek. Örneğin, İstanbul-İzmir, İstanbul-Antalya gibi talebin yoğun olduğu noktalara 400 liraya bilet satılamayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünde 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası Sonuç Bildirgesi’nin açıklandığı toplantıda, gazetecierin sorularını yanıtladı.

Yurtiçi uçak biletlerinde tavan fiyat uygulamasına yönelik soru üzerine Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdür-lüğünün (SHGM) 1 yıl boyunca iç hat uçuşlarında gerçekleşen fiyatları taradığını ve ortalama bir uçuş bilet fiyatı çıkardığını belirtti. SHGM’nin ayrıca tüm havayolu şirketleriyle görüşmeler yaptığını anlatan Yıldırım, çalışmanın tamamlandığını ve karar aşamasına gelindiğini ifade etti. Uçuşlarda rezervasyonların önceden yapıldığını hatırlatan Yıldırım, bu nedenle uygulamanın büyük bir ihtimalle bayram sonunda yürürlüğe gireceğini bildirdi.Bakan Yıldırım, “Burada dikkat etmemiz gereken konu; tavan fiyat koyduğumuzda ucuza seyahat etmenin önüne de geçmemiz lazım. Yukarıda sınır koyduğunuz zaman 100 liranın altında satılan biletlerin de daha yüksek bedele çıkma riski var, ona da dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!