Hatay’ı futbol ile tanıtacaklar

Güncelleme Tarihi:

Hatay’ı futbol ile tanıtacaklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 21:05

BU sezon 1’inci Lig’de mücadele edecek olan Hatayspor, şehre umut verdi. Kulüp yıldız oyuncuları transfer ederek şehrin tanıtımına katkı yapıp, turizmi canlandırmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Futbolun sadece bir spor olmadığını anlatan Hatayspor İkinci Başkanı İbrahim Ethem Sunar, “Hatay Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi. Özellikle turizm alanında ciddi gelire ulaşabilecek potansiyeli var. Bu sezon birinci ligde mücadele edecek olan kulübümüz şehrin tanıtımına katkı yapacak. Yıldız oyuncuları takıma kazadırmak ve Hatay’ın güzelliklerini anlatmak istiyoruz” dedi. Hatayspor’un 1’inci Lig’de mücadele vermesinin önemine değinen İbrahim Ethem Sunar, şöyle devam etti: “Futbol Anadolu’nun tanıtımı açısından çok önemli. Bunun birçok örneği var. Kayseri, Bursa, Gaziantep, Sivas ve Malatya bunun en güzel örneklerinden. Şimdi sıra Hatay’da. Bu sezon 1’inci Lig’de mücadele vereceğiz. Birçok farklı takım Hatay’a gelecek. Onlarla birlikte yabancı futbolcular, medya mensupları ve işadamları da Hatay’da konaklayacak. Biz futbol takımımıza yapacağımız transferlerde hem başarılı olacak oyuncuları hem de tanıtıma katkı yapacak oyuncuları seçmeye çalışacağız. Bu oyuncuların sosyal medya hesaplarından yapacağı paylaşımlar şehri milyonlara ulaştıracak. Asıl hedefimiz gelecek sezon Süper Lig’de boy göstermek.”

Haberin Devamı

KALICI GELİR
Hatayspor’un sadece bir futbol kulübü olmadığını anlatan İbrahim Ethem Sunar, “Bugün 21 farklı branşta mücadele veriyoruz. 500’den fazla lisanslı sporcumuz var. Basketbol takımımızda yabancı oyuncular mevcut. Amerikalı basketbolcumuz bile var. bu oyuncuların Hatay’a yaptığı katkı unutulmaz. Futbol takımımıza şimdi 5 yabancı oyuncu transferi yapabileceğiz. Hatayspor olarak sponsorluk çalışmalarımızda hızlandı. Futbolda en önemli konu geliriniz kadar harcama yapabilmeniz. Eğer bunu başarabilirsek borçsuz ve kalıcı geliri olan bir kulüp yaratmış oluruz” dedi.

25 BİN KİŞİLİK STADYUM
Hatayspor’un stadyum projesinin de son hız devam ettiğini anlatan İbrahim Ethem Sunar, “Taraftar bir kulüp için en önemli konu. Biz de taraftarımıza yakışır bir stadyum için çalışmalara başlamıştık. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yapılan protokol ile Hatay’a yaptırılacak stadyumda da çalışmalar hızlandı. 25 bin seyirci kapasiteli stadyumumuzun 2018-2019 sezonunun ikinci yarısından sonra devreye alınacağını tahmin ediyorum. 118 milyon liraya mal olan stadyum ile gelirlerimizi de önemli ölçüde arttırmış olacağız” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!