Hannover'de 2 bin metrekarelik Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Hannoverde 2 bin metrekarelik Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

190 ülkenin katıldığı Hannover'deki Expo 2000 Fuarı, 1 Haziran'da kapılarını açıyor. 31 Ekim'e kadar açık kalacak olan ve 40 milyon kişinin gezeceği fuarda Türkiye 2 bin metrekarelik bir stant ile katılacak. Stantta Türkiye ile ilgili herşey sergilenecek.

DÜNYANIN gözü Almanya'nın Hannover kentine çevrildi. Yıllardır hazırlıkları yapılan ve dünya fuarı olarak adlandırılan Expo 2000 Fuarı 1 Haziran'da kapılarını açıyor. Konusu İnsan-Doğa-Teknik olan fuara 190 ülke katılıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 40 milyon ziyaretçinin gelmesi beklenen fuar için son hazırlıklar tamam. 31 Ekim'e kadar açık kalacak Expo 2000, ülkeler için bir prestij sayılıyor. Türkiye, bu fuarda 2 bin metrekarelik alana kurulacak stantla katılacak. Stantda, ülkemizi tarihi ve turistik yönleriyle tanıtan unsurlar yer alacak.

Bu arada, Türk standının 8 Mart 2000 tarihinde başlayan inşaatının halen devam etmesi ‘Acaba açılışa yetişecek mi? kuşkusu da yaratıyor. İş Bankası'nın sponsorluğunda 15 milyon dolara Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan stand 60 metre boyunda ve 21 metre eninde ve 13 metre yüksekliğinde. Çelik kostrüksiyon yapı tekniği ile tasarlanan standın çevresi, 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin coğrafyasını anlatmak amacıyla havuzlarla çevrildi. Dış cephesi şeffaf camdan oluşan standın, ön kısmında da ahşap kafes bulunuyor. Binaya paralel olarak yapılan köprü ise 9 bin yıllık bir kültürel zenginiği tanımlıyor.

TURŞU VE ŞERBET

Avrupa Birliği ülkelerinin bulunduğu alandaki Türk standında, Türk kültürünün simgeleşmiş objelerinden Nemrut Dağı, Hitit Kral heykelleri, İznik çinileri, çağdaş Türk heykel sanatından örnekler sergilenecek. Standın çevresinde laleler yer alacak. Ayrıca konuklara, Türk Mutfağı'ndan örnekler, turşular, şerbetler ikram edilecek. Bu arada, Expo 2000, Almanya'da 1972 yılındaki olimpiyatlardan sonra gerçekleştirilen en büyük organizasyon olarak tanımlanıyor. Fuarı gezenler 'yeni bir dünya oluşuyor' ana başlığı altında, çevre, doğa, iklim, beslenme, gelecekte sağlık, bilgi, enformasyon, komünikasyon, iş dünyasının geleceği, enerji konularında fikir sahipleri olabilecekler. Fuar süresince ayrıca tiyatro ve dans gösterileri düzenlenecek, rock, pop ve klasik müzik konserleri verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!