Hamsi için gitmişlerdi

Güncelleme Tarihi:

Hamsi için gitmişlerdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2013 14:51

Karadeniz'de bol miktarda hamsi, istavrit ve mezgit avlayan balıkçıların ağlarına ender rastlanan kılıç ve köpek balığı takıldı.

Haberin Devamı

Karadeniz'e hamsi avına çıkan İbrahim Cenikli ve Yıldıray Çağlayan'ın Bafra açıklarında gece ağlarına 10 ile 15 kilo ağırlığında 2 kılıç balığı ve 20 kilo ağırlığında 1 metre uzunluğunda camgöz olarak adlandırılan köpek balığı takıldı.

GÜNDE SADECE 5 KİLO LÜFER ÇIKIYOR

Yakaladıkları balıkları İstiklal Caddesi üzerinde bulunan balıkçı tezgahına koyan İbrahim Cenikli ve Yıldıray Çağlayan, kılıç ve köpek balıklarının vatandaşların ilgisini çektiğini söyledi.

İlk kez Karadeniz'de kılıç ve köpek balığı avladıklarını belirten Yıldıray Çağlayan, ağları tekneye çektiklerinde kılıç balıkları ile köpek balığını görünce şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, “Karadeniz'de ender olarak kılıç ve köpek bağlığı çıktığını duymuştuk ama bizim hiç ağlarımıza takılmamıştı. Kılıç ve köpek balığını bir süre tezgahta sergileyeceğiz. Daha sonra kılıç balığının kilosunu 25 liradan köpek balığının ise 60 liradan satışa çıkaracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hamsi için gitmişlerdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!