Halka arz için ilk adımı attı

Güncelleme Tarihi:

Halka arz için ilk adımı attı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2023 07:00

Avrupa Konutları markasının yaratıcısı Artaş Holding’in AVM, otel, ticari üniteler, satışa hazır konut projeleri ve devam eden konut projeleri olmak üzere, düzenli kira getirili, çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olan iştiraki Avrupakent GYO, halka arz için harekete geçti.

Haberin Devamı

Ak Yatırım liderliğinde talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzda şirketin çıkarılmış sermayesi 335 milyon TL’den 400 milyon TL’ye yükseltilecek. 65 milyon TL nominal değerli paylar sermaye artırımı, 35 milyon TL nominal değerli paylar ortak satışı şeklinde halka arz edilecek. Halka arz edilecek payların yüzde 78’inin yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 2’sinin grup çalışanlarına, yüzde 20’sinin yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi planlanıyor.

KÂRIN YARISINI DAĞITACAĞIZ

Farklı bir GYO olmak için yola çıktıklarını belirten Artaş Holding ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Bugün Avrupakent GYO yaklaşık 20 milyar TL değerinde portföye sahip, 2022’de 2.4 milyar TL, 2023’ün ilk yarısında 1 milyar TL’nin üzerinde ciro üreten, finansal borcu bulunmayan bir şirket. Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına bağlı olmak üzere halka arzı için ilk adımı attık. Esas sözleşmemizde dağıtılabilir karımızın yüzde 50’sini her yıl temettü olarak dağıtmayı taahhüt ettik” dedi. Halka arzdan elde edecekleri gelirin nasıl kullanılacağını da anlatan Çetinsaya, şunları söyledi: “Elde edeceğimiz gelirin yüzde 80’ini yatırım finansmanı olarak değerlendireceğiz. Türkiye genelinde kiralanabilir ticari ünite, proje geliştirilecek arsa, AVM ve otel yatırımlarında kullanmayı planlıyoruz. Yüzde 20’lik kısmı ise Şişli’de hayata geçireceğimiz projemizde kullanacağız. Proje tamamlandığında tüm bağımsız bölümleri kiraya vererek şirketin portföyünü daha da güçlendireceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!