Halka açılacak KOBİ’lerin masrafını KOSGEB karşılayacak

Güncelleme Tarihi:

Halka açılacak KOBİ’lerin masrafını KOSGEB karşılayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 00:00

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, KOBİ’lerin borsaya gelmesinde ilk finansman maliyetinin hibe olarak Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından karşılanacağını belirterek, “Hatta 2012 sonuna kadar herhangi bir kayıt ücreti alınmayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) arasında yapılan işbirliği protokolünün imza töreninde konuşan Nihat Ergün, KOBİ’lerin halka açılmasına yönelik şunları söyledi:
GİP’e giriş kolaylaşacak
Gelişen İşletmeler Piyasası’nın (GİP), büyüme potansiyeli gösteren ve düşük maliyetle fon ihtiyacını karşılamak isteyen işletmeler için ara bir piyasa olmasını bekliyoruz. Bu kapsamda, KOBİ’lerin sermaye piyasalarına girişini kolaylaştıracak yeni mevzuat öngördük. Bununla maliyetlerin düşürülmesi ve sürecin sadeleştirilmesini hedefliyoruz.

GİP’in ilk şirketi Berkosan oldu

İMKB bünyesinde oluşturulan Gelişen İşletmeler Piyasası’nın ilk şirketi Berkosan oldu. Gedik Yatırım liderliğinde halka açılan Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş. hisseleri, dün İMKB seans salonunda düzenlenen gong töreni ile işlem görmeye başladı. Halka arz fiyatı 1.85 lira olarak belirlenen Berkosan hisseleri, 2.04 lira fiyatla işlem görmeye başladı. İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, GİP’e girmek için sermaye artışı yapacak olan şirketlerin finansal yapılarının güçleneceğini vurgularken, SPK Başkanı Vedat Akgiray da, “Her sene onlarca, hatta yüzlerce KOBİ’nin sermaye piyasalarına ulaşabileceğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan istedi, Elit 2012’de halka açılacak

SANAYİ Bakanı Nihat Ergün, İMKB’de GİP’de işlem görmeye başlayan Berkosan’ın gong töreninnde, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük’e de bir çağrı yaptı. Küçük, “İSO Başkanının şirketini de kısa zamanda ulusal pazara dahil olmaya davet ediyoruz” diyince, Küçük de, bunu 2012’den sonra yapacaklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!