Halka açık GYO’ların reklamı da denetleniyor

Güncelleme Tarihi:

Halka açık GYO’ların reklamı da denetleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 00:00

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) Reed Exhibitions ile düzenlediği 3’ncü İstanbul Restate Fuarı’nda, 18 milyar dolarlık proje sergilenirken, sektörün sorunlarına ve potansiyeline değinen paneller de düzenlendi.

Haberin Devamı

Konut Yatırımları panelinde, katılımcılar önerilerini anlattı. Yorum İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ağca, BDDK’nın piyasaları daha serbest koşullara bırakması gerektiğini söylerken, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun da, reklamların denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

BDDK serbest bıraksın

BDDK’nın konut kredilerinde yüzde 25 peşinat ödeme zorunluluğu getirdiğini hatırlatan Yorum İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ağca, “Konut alıcıları 300-500 bin TL’lik konut için yüzde 25 peşinat verebilir. Yüzde 25’lik peşinat da tüketici kredisiyle desteklenebilir. BDDK’nın bankaları bu konuda serbest bırakmalı” dedi. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun ise  şöyle konuştu: “Firmalar kafalarına göre reklam veriyor, vaatler öne sürüyor. Halka açık olan inşaat şirketleri, verecekleri ilanları SPK’ya gönderiyor, eğer SPK vaadinizin gerçekle bir bağlantısı yoksa veya yanlış bir ibareye yer verdiyseniz, 50-60 bin liradan başlayan cezalar veriyor. Bu sistem, sadece halka açık şirketler
için değil, şirketlerin tamamı için de geçerli olmalı. devletin tüm sektörü denetlemesi gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!