Hakiki Koç satıldı

Güncelleme Tarihi:

Hakiki Koç satıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:56

1963 yılında İzmir’de kurulan Hakiki Koç firması, çoğunluk hissesi Metro Turizm'e ait olan Asya Tur'a satıldı. Hakiki Koç'un tüm terminalleri de Asya Tur'a geçmiş oldu.

Haberin Devamı

Taşımacılık sektörünün köklü kuruluşlarından olan Hakiki Koç firması artık tarih oldu. 47 yıl önce İzmir'de Mehmet Niyazoğlu tarafından temelleri atılan şirketin tüm altyapısı ve terminalleri Asya Tur'a satıldı.

Satışı doğrulayan kaynaklar, fiyat ile ilgili bilgi vermekten ise kaçındı.

TURÄ°ZM DEVÄ°YDÄ°

İzmit kökenli olan Asya Tur firması İbrahim-Haldun Bezci kardeşler tarafından şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapmak için kurulmuştu. Daha sonra turizm işine de giren Asya Tur, 1996 yılından itibaren atağa geçmiş ve 2000'li yılların başında Türkiye'nin en büyük turizm acentalarından olmuştu. ancak daha sonra finansal zorluk içine düşen şirketin çoğunluk hissesi Metro Turizm tarafından satın alınmıştı.

ASYA MARKASI DA BÄ°TEBÄ°LÄ°R

Şirket yetkilileri Asya Tur'un şu anda Metro Turizm'in olduğunu, ancak önümüzdeki dönemde Asya Tur markasının lağvedilip tüm otobüsleri ve altyapısı ile Metro'yu büyütmek için kullanılabileceği bilgisini verdi.

Haberin Devamı

3 OTOBÃœSTEN 900'E

1992 yılında Galip Öztürk tarafından Ankara-İstanbul hattında 3 otobüsle kurulan Metro Turizm, şu anda günde 1200 sefer ile yılda 12 milyon yolcu taşıyor. Metro'nun filosunda yaklaşık 900 otobüs bulunuyor.

Gıdadan finansa kadar farklı sektörlerde yatırımları bulunan grupta 7 bin kiÅŸi çalışıyor.Â

eguler@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!