Haftanın otomobili: Volkswagen Golf GTI

Güncelleme Tarihi:

Haftanın otomobili: Volkswagen Golf GTI
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2023 07:00

ALMAN Volkswagen’in kompakt spor otomobili Golf GTI, sekizinci nesliyle Türkiye yollarına çıktı. 2.0 litre hacminde doğrudan enjeksiyonlu 245 beygir güç ve 370 Nm tork üreten turbo şarjlı (TSI) motorla donatılan yeni Golf GTI’da ultra hızlı değiştirme özelliğine sahip 7 vitesli, çift kavramalı şanzıman (DSG) standart olarak sunuluyor.

Haberin Devamı

Otomobilin elektronik olarak sınırlanan maksimum hızı ise 250 km/s. Eylül ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sunulan Golf GTI’ın Türkiye başlangıç fiyatı ise 2 milyon 545 bin TL olarak belirlendi. Markanın “bugüne kadar üretilen en dijital Golf GTI” olarak tanımladığı otomobilde standart olarak dijital göstergeler ve dokunmatik kumandalar yer alıyor.

GTI başarısının sırrının, DNA’sının hiç değişmemiş olmasından kaynaklandığını söyleyen Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “Yarım asır önce saf otomobil tutkusundan doğan Golf GTI’sı, geleceğin teknolojileri ile donatılmış sekizinci nesliyle satışa sunuyoruz. 1976’dan beri GTI’da görmeye alışık olduğumuz ikonik detaylar yenilenerek, bu versiyonda da iddiasını sürdürüyor. Golf GTI ile hedefimiz, markamızın sportif ruhunun altını çizmek ve “top of volume” konumlandırmamızı daha da güçlendirmek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!