Hafif ticari rüzgârı Ford’u zirveye taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Hafif ticari rüzgârı Ford’u zirveye taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2022 07:00

Eylülde otomobil ve hafif ticari araç pazarı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8.7 artarak 62 bin 84 adetle kapandı.

Haberin Devamı

Bu dönemde otomobil satışları yüzde 2.9 artarak 44 bin 681 adet olurken, hafif ticari araç satışlarındaki büyüme dikkat çekti. Eylül 2022’de hafif ticari araç satışları yüzde 26.7 artarak 17 bin 403 adet olarak gerçekleşirken, son 10 yıllık eylül ortalamalarına göre de yüzde 16.9 arttı. Bu dönemde Ford 6 bin 569 adetle eylül ayı hafif ticari araç satışlarında lider olurken, Fiat markası 4 bin 631 adetle ikinci, Renault ise bin 46 adetle üçüncü sırada yer aldı.

Ford Türkiye İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, konuyla ilgili olarak, “Eylül ayında otomotiv sektöründeki büyümenin itici gücü, hafif ticari araç satışları oldu. Ford Otosan olarak, sektördeki öncü konumumuzu eylülde de sürdürerek, Courier segmentinde (HTA segmenti) satışımız ile yüzde 35’lik payla 2022 yılı içinde en kuvvetli payımızı yakaladık. Transit ve Ranger (OTA segmenti )satışlarımız ile ise yüzde 44.8’lik pay elde ederek , toplam hafif ticari araç satışında yüzde 38.3 pay ile yıllardır süren üstünlüğümüzü devam ettirdik. Ford’un Türkiye’deki ticari araç üretim üssü olmamız ve yerli üretimin avantajıyla, artan taleplere daha hızlı ve esnek şekilde yanıt verebiliyoruz. Bu avantajımızın yanı sıra, lider marka olmamızı sağlayan en önemli özelliğimiz; müşterimizi merkeze alan hizmet anlayışımız, geleceğe yatırım yapmamız ve tabii ki Türkiye’nin en köklü ve en iyi bayi ağına sahip olmamız” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!