Gürcistan Emlakbank'ı Yılmaz açacak

Güncelleme Tarihi:

Gürcistan Emlakbankı Yılmaz açacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, bugün Gürcistan'a gidiyor. Yılmaz, Emlakbank'ın Tiflis Şubesi'ni açacak. Ayrıca, Gürcistan Devlet Başkanı Şevardnadze ile enerji ithali ile Bakü-Ceyhan projesini görüşecek.

Başbakan Mesut Yılmaz'ın bugün başlayacağı Gürcistan gezisi gündeminin ağırlığını enerji alanındaki projeler oluştururken, Emlakbank'ın da Tiflis'te bir şube açacağı bildirildi.

Gürcistan Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze ile biraraya gelecek olan Yılmaz'ın temaslarında, Bakü-Ceyhan projesi, Çoruh nehri üzerine inşa edilecek barajlar ile Türkiye'nin bu ülkeden ithal ettiği elektrik ile ilgili konular masaya yatırılacak.

Gürcistan ile elektrik ithali konusunda geçen yıl anlaşma imzalayan TEAŞ, bu ülkeden yıllık 125 megavat elektrik enerjisi satın alıyor. Gürcistan'dan Türkiye'ye elektriği ileten şebekedeki bazı direklerin, yoğun kar yağışı nedeniyle devrildiği ve bu durumun elektriğin gelmesini olumsuz etkilediği öğrenildi.

Gürcistan ziyaretinde, Türkiye'de doğup Gürcistan topraklarından Karadeniz'e dökülen Çoruh nehri üzerinde kurulması planlanan barajlar da gündeme gelecek. DSİ, Çoruh üzerinde sekiz tane baraj kurmayı planlıyor. Ayrıca 25 Nisan'da temeli atılacak olan Derine Baraj ve HES projesi törenine, Gürcistan Devlet Başkanı Şevardnadze'nin de davet edildiği öğrenildi.

Yılmaz'ın Gürcistan gezisinde ayrıca, Hazar petrollerini Avrupa'ya taşırken, Tiflis'ten de geçecek olan Bakü-Ceyhan boru hattı konusunda bir mutabakata varılması bekleniyor.

Başbakan Yılmaz'ın Gürcistan gezisine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer ile Devlet Bakanları Refaiddin Şahin ve Eyüp Aşık'ın yanısıra, çok sayıda bürokrat ve işadamı da eşlik edecek. Katılımın yoğun olacağı bu gezi için İstanbul ve Ankara'dan iki ayrı uçağın kalkacağı, ve gezinin resmi tarafına ilişkin harcamaları da Emlakbank'ın karşılayacağı öğrenildi. Gezisinin ilk gününde Şevardnadze ile görüşerek, çeşitli anlaşmalar imzalayacak olan Yılmaz, Gürcistan'draki iş çevreleriyle görüşecek. Cumartesi günü ise THY binası ile Emlakbank'ın şube açılışları gerçekleştirilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!