Gurbetçiler de Bulut İnşaat’ın mağduru oldu

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçiler de Bulut İnşaat’ın mağduru oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 09:44

Teslime etmesi gereken binlerce dairesi bulunan Bulut İnşaat’ın mağdurları arasında çok sayıda gurbetçinin de olduğu ortaya çıktı. Şirketin tanıtımını yaptığı projelerden daire alan gurbetçiler, evlerini teslim almayı beklerken boş arsa ile karşılaştı. Şirkete karşı icra takibi başlatan gurbetçileri ‘dolandırılık’ diyerek savcılığın yolunu tuttu.

Haberin Devamı

ONBİNLERCE AİLE MAĞDUR
İstanbul Esenyurt bölgesinde faaliyet yürüten çok sayıda firma ya iflasın eşiğine geldi ya da faaliyetlerini küçülttü. ‘İmar sorunu’nu gerekçe olarak sunan firmaların onbinlerce mağduru bulunuyor. Kimi ilk kez bir ev sahibi olmak isteyen mağdurların önemli bir bölümü, evlerine kavuşamadığı gibi, ya çektikleri kredilerin ödemesini ya da şirkete verdikleri senetlerin ödemesini sürdürüyor.

10 PROJENİN TANITIMINI YAPTI
Bölgede sıkıntı yaşayan firmaların arasında yer alan Bulut İnşaat (Bulut İnşaat, Tur. San. Ve  Dış. Tic. Ltd. şti.) da, Evviva markası ile 10’a yakın projenin tanıtımını yapan ancak teslimini yapamayan firmalar arasında yer aldı. Geçtiğimiz yıl sonunda İstanbul Mali Şube Polisi’nin ifadelerini aldığı Bulut İnşaat’ın sahipleri hakkında, gurbetçilerin de harekete geçtiği anlaşıldı.

GURBETÇİLER DE EV ALDI
Çeşitli ülkelerde yaşayan çok sayıda gurbetçi de şirketin yaptığı tanıtımlar sonrası daire satın aldıklarını belirtiyor. Anılan kişilerden ikisi İstanbul Barosu’na üye avukat Özgür Düzgün aracılığı ile hukuki süreci başlattı.

GİTTİKLERİNDE BOŞ ARSA GÖRDÜLER
Gurbetçiler Evviva Nirvana projesinin teslim tarihinin 31 Aralık 2015 olduğunu belirtti. Ancak, şirket hakkında olumsuz söylenti ve haberlerin yayılması ile birlikte gurbetçiler evlerinin yapılacağı bölgeye gitti. Şoke olan gurbetçiler, inşaatın devam etmesi bir yana arsada hiçbir faaliyetin olmadığını gördü. Esenyurt Belediyesi’ne başvuran gurbetçileri, proje için ruhsat başvurusunun dahi olmadığını öğrendi.

Haberin Devamı
SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI, BULUT İNŞAAT'IN SAHİPLERİ POLİSE İFADE VERDİ

 ŞİRKETTE HACİZ İŞLEMİ YAPILDI

Gurbetçiler bu kez şirket sahipleri ile temasa geçmeye çalıştı. Ancak bu mümkün olamayınca noter kanalı ile ihtarname çektiler. Ancak yine de sonuç alamadılar. Bu kez, avukatları Özgür Düzgün aracılığı ile şirketin Avcılar’daki ofisinde haciz işlemi yaptırdılar. Ancak, yapılan haciz alacakları karşılayacak seviyede olmadığı için bu girişim de gurbetçilerin yaptıkları ödemeyi karşılamadı.

‘DOLANDIRILDIK’ BAŞVURUSU
Gurbetçilerden Ceyhun Özçelik ve Eren Türkan, avukatları aracılığı ile Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yapılan başvuruda, mağdurların dolandırıldığı öne sürüldü. Suç duyurusunda, şüpheli sıfatı ile Bulut İnşaat’ın sahibi Temel Bulut, gelini E. Bulut’un isimler yer aldı.
dgokce@hurriyet.com.tr


 

BAKMADAN GEÇME!