GÜNSİAD: Derviş, Eylül'de Diyarbakır'a geliyor

Güncelleme Tarihi:

GÜNSİAD: Derviş, Eylülde Diyarbakıra geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2001 13:52

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Bedrettin Karaboğa, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in, Diyarbakır'da, Eylül ayının ilk haftasında, bölgedeki tüm sivil toplum kuruluşları ile işadamlarının katılacağı bir toplantı düzenleme sözünü verdiğini söyledi.

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Karaboğa başkanlığındaki GÜNSİAD heyetini Hazine Müsteşarlığı'ndaki makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Karaboğa, Hazine'den ayrılırken yaptığı açıklamada, Güneydoğu Anadolu bölgesinin ekonomik ve sosyal bakımından yeteri kadar nasibini almadığını söyledi.

Son 4 yıl içinde bölgede çok ciddi huzur ve asayişin tesis edildiği, ciddi anlamda yatırımlar yapıldığını belirten Karaboğa, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle büyük sıkıntı içinde olduklarını kaydetti.

Diyarbakır'da 1,300 esnafın ekonomik kriz nedeniyle kepenk kapattığını belirten Karaboğa, bölgenin sorunlarını bakana ilettiklerini bildirdi.

Bakan Derviş'den yeni bir kredi taleplerinin olmadığını ifade eden Karaboğa, verilen kredilerin düşük faizle, 2 yılı ödemesiz 10 yıl ödemeli şekilde bir programa bağlanmasını istediklerini belirtti.

Habur sınır kapısında yaşanan sorunları dile getirdiklerini bildiren Karaboğa, Nusaybin sınır kapısının ticarete açılmasını, Diyarbakır havaalanının uluslararası havaalanına dönüştürülmesini istediklerini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!