Güngör Uras anıldı

Güncelleme Tarihi:

Güngör Uras anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2023 07:00

Ekonomi gazeteciliğinin duayen ismi ekonomist-yazar Prof. Dr. Güngör Uras, vefatının beşinci yıldönümünde Zincirlikuyu’daki kabri başında anıldı. Anma törenine Güngör Uras’ın eşi Nuran Uras, aile üyeleri ile gazetecilerin yanı sıra okurları ve sevenleri de katıldı.

Haberin Devamı

1933’te Düzce’de doğan Güngör Uras, 1955’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doktorasını tamamlayan Uras, 1988’de Boğaziçi Üniversitesi’nde doçentliğe, 1994’te Marmara Üniversitesi’nde profesörlüğe yükseldi. 1962-1974 arasında Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman kadrosunda görev aldı. 1974’te TÜSİAD’ın ilk genel sekreteri oldu. Özel sektörde üst düzey yöneticilik görevleri üstlenen Uras, üniversitelerde hocalık yaptı.

Güngör Uras anıldı

YOL GÖSTERİCİYDİ

Güngör Uras, ekonomiye dair karmaşık konuları “Ayşe Teyze”, “Ali Rıza Bey” gibi karakterler üzerinden basitleştirerek anlatan uslubuyla tanınıyordu. Milliyet ve Dünya gazetelerinde uzun yıllar köşe yazıları yazdı.  TRT2, CNN Türk ve NTV’de ekonomi programları yaptı. DPT yıllarından itibaren makro ekonomiden güncele ilişkin izlenimlerine kadar geniş yelpazeye yayılan 30’u aşkın kitabı bulunan Güngör Uras, çalıştığı ekiplerin yol göstericisi de oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!