Güneydoğu'nun kuru meyve ihracatı arttı

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğunun kuru meyve ihracatı arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 13:41

Güneydoğu'dan 1 Ocak-22 Mart döneminde yapılan kuru meyve ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artarak 55 milyon dolar oldu.

Haberin Devamı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yazılı açıklamasında, bölgeden 56 ülkeye kuru meyve ihracatı yapıldığını belirtti.
Bölgeden 1 Ocak-22 Mart döneminde gerçekleştirilen kuru meyve ihracatının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35 artarak 55 milyon dolara çıktığını vurgulayan Çıkmaz, bu yükselişin gelecek dönemlerde de devam edeceğini kaydetti.

Kuru meyvede yeni pazar arayışlarının da sürdüğünü aktaran Çıkmaz, "Ülke bazında en fazla ihracatı ABD, İtalya, Almanya, Irak, Fransa, İran, İsrail ve Rusya'ya gerçekleştiriyoruz. Bu dönemde ayrıca en fazla Antep fıstığı, çam fıstığı, kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kayısı ve zerdali çekirdeği satıldı. Kuru meyve ihracatındaki artışta uluslararası fuarlarda gerçekleştirilen tanıtım çalışmaları önemli rol oynadı. İnşallah bu tür faaliyetlerimize devam ederek daha fazla dış satım yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!