Güney Kore Arjantin paneli kurdu

Güncelleme Tarihi:

Güney Kore Arjantin paneli kurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 13:19

Güney Kore hükümeti, Arjantin`in dış borçlarını ödeyemez duruma düşmesinin olumsuz etkileriyle başedilebilmesi için özel bir panel, görev gücü oluşturdu. G.Kore Maliye ve Ekonomi Bakanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre, bu bakanlık başkanlığındaki ekip, Merkez Bankası, Mali Gözetleme-Denetleme Komisyonu ile devlete bağlı düşünce kuruluşu Kore Uluslararası Finans Merkezi yetkililerinden oluşacak.

Haberin Devamı

G.Koreli şirketler ve mali grupların Arjantin`e kredileri 90 milyon dolar, bu ülkedeki yatırımlarının tutarı 110 milyon dolara ulaşıyor. G.Kore Arjantin`e geçen yıl 440 milyon dolarlık ihracat yaptı.  

  ÂAçıklamada, Arjantin krizinin ekonomik yeniden yapılanmanın ekonomik istikrar için esas olduÄŸunu tekrar gösterdiÄŸi belirtildi. 

  ÂG.Kore, Uluslararası Para Fonu`ndan (IMF) 58 milyar dolarlık kurtarma paketi kullandığı 1997-98 Asya mali krizinin olumsuz etkilerini hala üzerinden atmaya çabalıyor. IMF`den alınan kredilerin ödemesi AÄŸustos`da tamamlandı, ancak, sürdürülebilir büyüme için ÅŸirketlerin yeniden yapılanmasında gidilecek hala uzun bir yol var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!