Güneşe 70 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Güneşe 70 milyon dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2023 07:00

Doğuş Çay markasını çatısı altında bulunduran Karakan Holding, son dönemin trend alanlarından güneş enerjisine yatırım yaptı. Karbon salımını azaltma hedefiyle güneş enerjisi üretim paneli fabrikası kuran Karakan Holding, 70 milyon dolarlık yatırımla sektöre girdi.

Haberin Devamı

Doğuş Çay Yönetim Kurulu Üyesi Harika Karakan Batallı Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, yenilenebilir enerjiyi çok değerli gördüklerini belirterek, “ Toplumumuzun geleceği için yenilenebilir ve çevre dostu enerjiler çok önemli. Yatırımlarda güneş kaynaklı bir üretimin tercih edilmesiyle doğa korunuyor ve ülke olarak yerli kaynaklardan fayda sağlanıyor. Karakan Holding olarak bizler de artık güneş enerjisi üretim panelimizi faaliyete geçireceğiz. Hem sürdürülebilir bir çevre sunmaya yardımcı olacak hem de GES projelerinin büyümesine katkı sağlayacağız dedi.

Fabrikaların çatılarına ve arazilerine 70 megavatlık kurulum yaptıklarını söyleyen Batallı, yeni yatırım kararının hikâyesini ise şöyle anlattı: “Buradan yola çakarak neden kendi panellerimizi kendimiz üretmiyoruz dedik ve bir buçuk yıl önce bir yatırım kararı aldık. Yılda 300 megavatlık bir hat kurduk. Böylece kendi enerjimizi üretir hale geldik.”

Haberin Devamı

GÜNDE 1500 PANEL

Karakan Enerji Satınalma Müdürü Tolga Paşaoğlu ise Doğuş Çay’ın gıdada yakaladığı kaliteyi güneş panellerinde de yakalamayı hedeflediğini belirtti. Paşaoğlu saatte 65, günde bin 500 panel üretebildiklerini dile getirerek, 12 yıl ürün garantisi, 30 yıl da performans garantisi verdiklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!