Güneş Sigorta’nın kârı 10 milyon TL

Güncelleme Tarihi:

Güneş Sigorta’nın kârı 10 milyon TL
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2014 01:07

Güneş Sigorta, 2014’ün ilk çeyreğinde 10 milyon 53 bin TL net kâr elde etti, prim üretimi ise yüzde 40 artırarak 337 milyon TL’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, son iki yılı yeniden yapılanma ve yatırım yılı olarak yaşadıklarını belirterek, “Biz her zaman, bize zarar vereceğine inandığımız aşırı fiyat rekabetinden kaçındık ve kendi kurallarımızı koyarak işimize devam ettik. Şu anda ana hissedarımız olan VakıfBank ile iki tarafın da birbirine artı değer kazandıracağı bir işbirliği ortamına sahibiz. Bu doğrultuda Güneş Sigorta olarak 2014’te de verimliliğimizi artırmaya yönelik çalışmalarımıza, çok yönlü değerlendirmelerle belirlediğimiz hedef branşlarımıza ve sigortalılarımızın ihtiyaçlarına odaklanmayı sürdüreceğiz” dedi.

Allianz, Türkiye’ye güveniyor

Allianz Türkiye CEO’su Solmaz Altın, 2013 yılının Allianz Türkiye ve Türk sigorta sektörü için bir kilometre taşı olduğunu belirterek, geçen yıl Allianz Grubu’nun Yapı Kredi Sigorta Grubu’nu 1.6 milyar TL’ye satın almasının sigorta sektörünün dinamiklerini değiştirdiğini söyledi. Altın, bu büyüklükte bir yatırımın, Allianz Grubu’nun, Türk ekonomisine, Türkiye’deki yönetim ekibine ve Türk toplumuna güveninin göstergesi olduğunu kaydetti.
Allianz Türkiye’nin 3.5 milyar TL prim üretimi ve 5 milyar TL’lik emeklilik fonu ile 2013 yılında Türk sigorta sektörünün lideri olduğunu vurgulayan Altın, “Hayat dışında yüzde 15.35 ve bireysel emeklilikte yüzde 19.7 pazar payı ile liderliğimizi pekiştirdik” dedi.
2014 yılında bir önceki yıldan daha farklı bir dönemle karşı karşıya olduklarını anlatan Altın, Merkez Bankası tarafından alınan önlemler dolayısıyla sigorta sektöründe fiyat rekabetinin hızlanacağını, fark yaratmanın hizmet anlayışıyla mümkün olabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

DASK’tan uluslararası film yarışması

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye dâhil 21 ülkedeki üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik kısa film yarışmasını başlattı. Beşincisi düzenlenen ve ilk kez uluslararası nitelik kazanan yarışmanın bu yılki teması “Depremde evin hasar görürse nereye gidersin?” olarak belirlendi. Yarışmada öğrenciler olası bir deprem sonrasında evi oturulamaz hale gelen konut sahiplerinin yaşadıklarını en iyi şekilde anlatmak için yarışacaklar.
DASK Koordinatörü İsmet Güngör, sadece Türkiye’de değil yarışmaya dâhil olan tüm ülkelerde deprem bilincinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirterek, “Deprem yakın coğrafyamızda da hasar meydana getiren doğal afet. Bu nedenle yarışmamıza deprem riski altındaki yakın ülkeleri de dâhil ettik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!