Güneş enerjisiyle çalışıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Güneş enerjisiyle çalışıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 11:35

Antalya Fuarcılık A.Ş (ANFAŞ) tarafından bu yıl 22'incisi düzenlenen “Uluslararası Konaklama, Ağırlama, İkram Sektörü Ekipmanları ve Dekorasyon İhtisas Fuarı (ANFAŞ Equıpment 2011)”nda, güneş enerjisiyle çalışan golf ve servis araçları tanıtıldı.

ANFAŞ'ın düzenlediği ve dün açılan fuarın katılımcılarından Sateksolar Yenilenebilir Enerji Sistemleri Danışmanlık Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Gülüm, tanıtım sırasında yaptığı açıklamada, merkezi Danimarka'da bulunan SolarDrive firması tarafından üretilen güneş enerjisi ile çalışan golf ve hizmet araçlarının distribütörlüğünü aldıklarını söyledi.

SolarDrive firması tarafından yılda 30 binden fazla güneş enerjisiyle çalışan golf ve hizmet aracı üretimi ve ihracatı yapıldığını belirten Gülüm, şunları kaydetti:
“Türkiye'de güneş enerjisi ve yenilenebilir enerjiyle çalışan elektrik, sıcak su, su pompalama ve su arıtma sistem çözümleri sunan Sateksolar, golf ve servis arabalarına monte edilebilen, güneş enerjisiyle çalışan panellerin Türkiye'de satışına Antalya'da düzenlenen Hotel Equipment Fuarı ile başladı. Depoladığı güneş enerjisiyle bulutlu havalarda bile çalışmasını sağlayan bu teknoloji harikası ve çevre dostu paneller görücüye çıktı.”

Türkiye genelinde golf turizminin geliştiğini ve Antalya'nın bu konuda merkez olduğunu anlatan Gülüm, Belek'teki golf turizmi yapan otellerle Marmaris ve Bodrum'daki otellerin temsilcilerinin, güneş enerjisiyle çalışan servis araçlarını beğendiklerini, birkaç otelin de araçları deneme amaçlı kullanmak istediklerini kaydetti.

Oteller, hastaneler, belediyeler, üniversitelerde yaygın olarak kısa mesafe ulaşım amacıyla kullanılan servis araçlarına güneş panelleri takılarak enerji tasarrufu sağlandığını ifade eden Gülüm, şunları kaydetti:

“Güneş panelleri takılan golf ve her türlü servis araçları yüksek performansla çalışıyor. Bulutlu havalarda bile depolanan güneş enerjisini kullanabilen araçlar, kurumlara ve şirketlere önemli enerji tasarrufu sağlıyor. Elektrik prizine takılmadan güneş enerjisiyle aküsünü şarj eden araçlar hem çevre dostu hem de oldukça ekonomik yararlar sağlıyor.”

FİYATLAR 2.500 DOLAR İLE 2.800 DOLAR ARASINDA

SolarDrive Global Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Erik Andersen de, SolarDrive panellerinin benzersiz tasarımıyla sektör lideri olduğunu söyledi. Panellerin dünyanın her yerindeki farklı model ve markalarda üretilmiş golf ve servis araçlarına kolaylıkla monte edildiğini anlatan Andersen, şu bilgileri verdi:
“SolarDrive monte edilen golf ve çok amaçlı servis araba filoları, başta ABD ve Kanada olmak üzere Asya ve Avrupa'nın en prestijli golf kulüplerinde ve sahalarında sorunsuz ve mükemmel şekilde hizmet etmektedir. ABD ve Kanada başta olmak üzere 40 ülkeye güneş enerjisiyle çalışan golf ve servis aracı satıyoruz. Araçlar 2 bin 500 dolar ile 2 bin 800 dolar arasında satışa sunuluyor. Türkiye pazarı çok ilginç ve büyüme imkanı bulunuyor. Güneş enerjisi ile çalışan servis araçlarını kullanan işletmelerde elektrik faturaları düşüyor. Ayrıca yılda 20 ağaç kesilmekten kurtuluyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!