Günak’ın başarısı Volkswagen çalışanlarının iş güvencesi

Güncelleme Tarihi:

Günak’ın başarısı Volkswagen çalışanlarının iş güvencesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2004 01:54

Alman Handelsblatt gazetesi, VW’nin baş tasarımcısı Murat Günak’a geniş yer ayırdı. Haberde, Günak’ın zevk ve beğenisinin firmanın geleceği ve binlerce işçinin iş garantisi olduğuna dikkat çekildi.

ALMANYA’da yayınlanan Handelsblatt ekonomi gazetesi, Profil sayfasında VW’nin baş tasarımcısı Murat Günak’a geniş yer ayırdı. Gazetede yer alan haberde, Murat Günak’ın VW firmasında baş tasarımcı olarak 100. gününü doldurduğu, Günak’ın zevk ve beğenisinin firmanın geleceği ve binlerce işçinin büyük oranda iş garantisi olduğuna dikkat çekildi. Başarılı tasarımcı için ‘Kazananların gülümsemesi üzerinde olan adam’ değerlendirilmesi yapıldı.

Yazıda, tasarımcının sanayinin yeni yetişen yıldızlarından olduğu, daha önceden Peugeot firmasının yanı sıra Mercedes’in de yeni modellerine şekil verdiğine yer verildi. VW’de yeni modellere şekil verecek olan Murat’ın yeni modelleri adeta usta bir terzinin elinde çıkmışcasına şekil vermek istediği, modellerinin saldırgan ve yumuşaklığın iç içe olacağına değinildi.

YENİ BAKIŞ AÇISI

İstanbul doğumlu Murat Günak’ın, VW’de görev almasıyla ilgli olarak da, ‘Lupo’dan Bentley ve Bugatti’ye kadar olan çeşitlilik beni çekti. Bu büyük bir meydan okuma’ sözlerine yer verildi. Murat Günak’ın çok iyi bir ekiple çalıştığına değinilen yazıda, başarılı tasarımcı hakkında diğer şirket yöneticilerinin övgüler yağdırdığına dikkat çekildi.

VW’nin başarılı tasarımcısı Murat Günak, amacının uzun vadede başarılı olmak olduğunun sinyalerini de veriyor. Yeni Golf modelinin istenilen başarıyı elde edemediği yolundaki eleştirilere katılmadığını ifade eden Günak, ‘Önemli olan bir modelin bir anda parlaması değil. Çabuk parlayan, çabuk söner’ sözleriyle yeni modeli başarılı bulduğunu belirtti. Günak’ın VW’nin eski çizgisinden ayrılmak istediğine yer verilirken, ‘Uçuk olmak istemiyor. O yeni modellerde modernliği yansıtmak istiyor. Bunu anlayamayanlar onun çizdiği Mercedes Coupe CLS modeline bakabilir’ denildi.

Gazetede Günak’ın çalışmalarına geniş yer verilirken, otomobil sanayine bakış açısı da ele alınıyor. Tasarımla ilgli olarak Günak’ın, ‘Hiç bir birim bu kadar az maddi harcamayla, başarı üzerinde bu kadar etkili olamaz’ sözlerine yer verirken, Murat’ın ‘Bir otomobili sadece akılcı yolla anlatmaya çalışanların artık şansı yok’ sözlerinin yöneticileri kızdırıbileceğine işaret edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!