Gümüşhane'ye Pestilkent kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhaneye Pestilkent kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2009 10:46

Pestil ve kömesi ile ünlü Gümüşhane'ye, yaklaşık 3 bin metre karelik bir alan üzerine, sektörü bir araya getirecek “Pestilkent” kurulması planlanıyor.

Haberin Devamı

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu,  pestil ve kömenin ilin ekonomisinde büyük bir paya sahip olduğunu belirterek, bu sektörün ilin doğal yapısıyla bütünleştiğini söyledi.

Gümüşhane'nin, pestil ve köme üretiminde, çeşitli tanıtım stratejileri ile yurt içi ve yurt dışı pazarda yerini aldığını vurgulayan Salihoğlu, “Gümüşhane'nin yıllık pestil üretimi 1200 ton, köme üretimi ise 675 tondur. Üreticiler ve ilgili işletmeler son yıllarda ürün çeşitliliklerini de artırmaktadır” dedi.

Salihoğlu, gittikçe genişleyen bu sektördeki KOBİ'lere yönelik pazar payının artırılması için İl Özel İdaresi'nce bir proje hazırladığını belirterek, şöyle devam etti:

“Avrupa Birliği (AB) hibe fonları kapsamında hazırlanan 3 milyon 140 bin avroluk 'Pestilkent' projesi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na sunuldu. Proje ile sanayi altyapısının geliştirilmesi, var olan ve yeni kurulmakta olan KOBİ'lerin ortak kullanımına yönelik sosyal, teknik, imalat, laboratuvar ve depolama tesislerinin kurulması, iyileştirilmesi, tefrişatı ile makine ve ekipman tedariki yapılacak. Merkez, Erzurum-Trabzon kara yolu üzerindeki yaklaşık 3 bin metre karelik bir alanda, 3 katlı olarak planlanıyor.”

Haberin Devamı

Salihoğlu, merkezin, aynı zamanda yeni girişimcilere de yönelik destek faaliyetlerini üstleneceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Merkezin içinde kurulması planlanan laboratuvarda ürün analizi, ürün geliştirme ve diğer AR-GE faaliyetleri ile AB standartlarında ürün kalitesi ve hatta dünyaya açılım için çalışmalar yapılacak. Satış bölümü ile ortak satış reyonu ise kırsal kesimde yöresel ürünler üreterek yol kenarında satış yapmaya çalışan kadınları ve vasıfsız gençleri de olumlu yönde etkileyecek ve genç girişimcileri teşvik edecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!