Gümrükte Avrupa'ya uyum için 3'ncü adım da tamam

Güncelleme Tarihi:

Gümrükte Avrupaya uyum için 3ncü adım da tamam
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu, Ortaklık Konseyi çerçevesinde bazı eşyada Türk gümrük tarifesinin, Avrupa Topluluğu ortak gümrük tarifesine uyumu konusunda kararın yürürlüğe konulmasını kararlaştırdı.

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre, Türkiye ile Avrupa Topluluğu arasında geçiş dönemini düzenleyen Katma Protokolün ilgili maddesi uyarınca 6 Eylül 1996 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı eki listesinde yer alan eşyanın üçüncü ülkelerden yapılan ithalatında, Türk Gümrük Tarifesi ile Topluluk Ortak Gümrük Tarifesi arasında yapılması gereken yüzde 15 oranındaki üçüncü gümrük vergisi uyumu 1 Ocak 1999 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek.

Öte yandan, İstanbul Deri Serbest Bölgesi'nin isim değişikliğine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı da, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Böylece, İstanbul Deri Serbest Bölgesi'nin adı İstanbul Deri ve Endüstri Bölgesi olarak değişti. İsim değişikliği şirket unvanına da yansıyarak, İstanbul Deri Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi (DESBAŞ), İstanbul Deri ve Endüstri Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi (DESBAŞ) oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!