Gümrük Müşavirleri Odaları Birliği Yasa Tasarısı Başbakanlık'ta

Güncelleme Tarihi:

Gümrük Müşavirleri Odaları Birliği Yasa Tasarısı Başbakanlıkta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2005 21:49

Haberin Devamı

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği'nin iftar yemeğine katılan Tüzmen, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hakkettiği yere yavaş yavaş gitmeye başladığını belirterek, “3 Ekim'e gelinmesi sizlerin sayesinde oldu. Gümrük müşavirsiz AB süreci mümkün değil” dedi.

Gümrük Müşavirleri Odaları Birliği Yasası'nın hazırlanması konusunda söz verdiklerini ifade eden Tüzmen, şöyle konuştu:

“Gümrük Müşavirleri Odaları Birliği Yasa Tasarısı'nı tamamlayarak Başbakanlık'a sevk ettik. Yasa en güzel şekline kavuştu. Şimdi bunun yasallaşması için beraberce hareket edeceğiz. Bu tasarının yasallaşmasıyla çok kalifiye insanların yapabileceği bir meslek olan gümrük müşavirliğini kurumsallaştırarak daha itibarlı bir hale getireceğiz.”
Tüzmen, Türkiye'nin ilk defa geçen yıl dünya ticaretinden yüzde 1 pay aldığını, bu yıl 114 milyar dolar ithalat ve 71 milyar dolar ihracat yapılmasıyla ülkenin dış ticaretinin 180-190 milyar dolar arasında olacağını vurguladı.
Gümrük idaresi ve gümrük müşavirlerinin ayrı ayrı hareket etmesinin mümkün olmadığını belirten Tüzmen, “Bunlar etle tırnak olmuştur. Daha iyi hale getirmemiz için de birbirimizi eleştirip yapıcı olmalıyız. Sinyali yakmaya başladık. Şu anda sol şerit açık. Devamlı sol şeritten gidelim” diye konuştu.

Haberin Devamı

İftar yemeğine, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı da katıldı.

(a.a.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!