Gümrük işlemini kendi bilgisayarında yapma dönemi

Güncelleme Tarihi:

Gümrük işlemini kendi bilgisayarında yapma dönemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

DEVLET Bakanı Mehmet Keçeciler Gümrük Mevzuatı'nın çok kısa sürede yasalaşmasından sonra Türkiye'deki bütün gümrüklerin bilgisayar sistemiyle otomasyona geçeceğini söyledi. Keçeciler, ‘‘Türkiye'de de işadamları 2001'den sonra tıpkı Avrupa'daki gibi gümrük işlemlerini doğrudan doğruya bilgisayardaki Sofix sistemi ile yapabilecekler’’ dedi.

Çırağan Oteli'nde düzenlenen toplantıya katılan Keçeciler, yeni yürürlüğe giren Gümrük Mevzuatı ile ilgili ihracatçı birlikleri ve iş dünyasına bilgi verdi. Keçeciler, hükümetin gümrük konusundaki 4 ana hedefini şöyle açıkladı:

‘‘Öncelikle 6 yıl önce TBMM'ye sunulan fakat yasalaşamayan Gümrük Kanunu'nu prosedür dışında, kulis yaparak çıkardık. İkinci olarak klasik yöntemle çalışan gümrüklerimizin bizim nüfus ve dış ticaret hacmimizin çok üstünde olduğunu saptadık. 110 gümrüğü kapatarak, geriye kalan 130 gümrüğe personel takviyesi yaptık. Türkiye'de de işadamları 2001'den sonra tıpkı Avrupa'daki gibi gümrük işlemlerini doğrudan doğruya bilgisayardaki Sofix sistemi ile yapabilecekler. Üçüncü olarak kadro değişikliğine gideceğiz. Teşkilat Kanunu'nu değiştirerek, işlemlerin tek gümrükte yapılmasını sağlayacağız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!