Gümrük Birliği güncellenmeli

Güncelleme Tarihi:

Gümrük Birliği güncellenmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 07:00

Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konusu, Türkiye-Avrupa Birliği gündeminin ilk sıralarında yer almayı sürdürüyor. Bu bağlamda Ankara-Brüksel hattında alınan karar gereği Ticaret Çalışma Grubu, Gümrük Birliği’nde ticaret sorunlarının uygun şekilde ele alınmasını sağlayacak yol haritası üzerinde teknik çalışmalarına hız verdi.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da bu çalışmaları desteklemek üzere, Brüksel’de önemli temaslarda bulundu. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, AB Ekonomi Komiseri Paolo Gentiloni ve AB Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi’yle ayrı ayrı görüşen Bolat, “Gümrük Birliği’nin dünya ekonomisindeki gelişmelere de cevap verebilecek ve Türkiye-AB arasındaki ikili ticaretin tüm alanlarını kapsayacak şekilde geliştirilmesi gerekiyor” mesajını verdi.

GB’Yİ PUSULA OLARAK GÖRÜYORUZ

Avrupa Politika Merkezi’nde (EPC) konuşan Bolat, büyük umutlar yaratmadan önce küçük ve somut adımlarla ilerlenmesi gereğine dikkat çekti. “Yoldaki mayınları temizlemeliyiz” diyen Bolat, Gümrük Birliği’ni bir pusula olarak gördüklerinin altını çizerek, “Mevcut yapıda kalıcı yapısal sorunlar var. Suni gündemlerle zaman kaybedilmeme gerekiyor. Gümrük Birliği’ni küresel ekonominin gerçeklerine ve ortaklık ruhuna uygun bir şekilde güncellemeli, mevcut açmazın ötesine geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!