Gülbirlik Rosense ile dünya markası olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

Gülbirlik Rosense ile dünya markası olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 11:07

Gül, Gül Yağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Gülbirlik) tarafından 2004 yılında piyasasına sunulan “Rosense”, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, dünya parfüm sanayisinin ana ham maddesinin gül yağı olduğunu belirterek, dünyanın 3 tonluk gül ihtiyacının yüzde 60-65'inin Türkiye'den karşılandığını söyledi.

Başta Fransa, ABD, Japonya ve İsviçre olmak üzere çeşitli ülkelere gül ihracatı yapıldığını kaydeden Bolat, şöyle konuştu:
“1954 yılından beri gül yağı üreten Gülbirlik, 2000 yılından sonra kozmetik üretmeye başladı. Başta şampuan olmak üzere, gülsuyu, krem üreten Gülbirlik, 2004 yılından sonra da Rosense markasıyla şirket kurarak kozmetiğe de yöneldi. Parfüm, banyo grubu ve cilt bakım ürünlerini piyasaya süren Rosense, gıdada lokum, şeker, gül şurubu konseptine girdi.”

36 DALDA 120 ÇEŞİT

Gül konseptinde şu anda dünyada 36 dalda 120 çeşit ürün çıkaran tek markanın Rosense olduğunu açıklayan Tamer, Rosense'in Türkiye'de, Batman'dan Edirne'ye 40 ilde bayi vasıtasıyla, Isparta'da 3 showroom, Emirdağ ve Ankara'da 2 showroomda satıldığını söyledi.

Tamer, Ankara'da 5, İzmir'de dört ayrı noktada da Rosense dükkanları bulunduğunu belirtti. Tamer, şöyle devam etti:
“Ürünlerimize Rosense adının verilmesi, dünyaya açılmak istediğimiz içindir. 10 ülkede satışlarımız var. Almanya, Hollanda, Finlandiya, Polonya, Arnavutluk, Kanada, Kırgızistan, Japonya, Suriye ve Gürcistan aktif olarak ürünlerimizin satıldığı ülkeler arasındadır. Bunun yanında İngiltere, Avusturya, Suudi Arabistan, İran ve Pakistan'da görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ülkelere numune gönderdik. Geleceğimize emin adımlarla gidiyoruz. Isparta'nın kozmetik kenti olması yolunda biz adımımızı attık. Devamı gelir inşallah.”

Isparta'da Fransızların 2, Amerikalıların 1 gül yağı fabrikası olduğunu kaydeden Bolat Tamer, Isparta'da 10 gül yağı fabrikası bulunduğu, buna karşın kendilerinin 5 büyük tesis ile gül yağının devi olduklarını söyledi. Tamer, şu anda cirolarının 6 trilyon civarında olduğunu, bunun 600 milyarının yurt dışından elde edildiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!