Gram altın 2 bin 70 TL’yi gördü

Güncelleme Tarihi:

Gram altın 2 bin 70 TL’yi gördü
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2024 07:00

Altın fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor. Gram altın fiyatı dün sabah 2 bin 70 TL’yi görerek rekor tazeledi. Dolar/TL’deki ve ons altın fiyatlarındaki artış, bu yükselişte etkili oldu.

Haberin Devamı

Bu hafta ABD’de Fed’in referans aldığı enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim giderleri fiyat endeksi beklentilere paralel olarak yüzde 2.8 olarak açıklanınca altın fiyatları hareketlenmişti. Değerli metal, veri açıklanmadan önce ons başına 2 bin 30 dolardan hareket ederken verinin açıklanmasının ardından 2 bin 45 dolardan işlem gördü. Gram altın da ons altındaki hareketlenme ile birlikte yükseldi. Yurt içinde ise altının gramı da 2 bin 55 TL’den işlem görerek rekor seviyeye ulaştı. Dün ise gün içinde 2 bin 65-2 bin 70 seviyesine ulaşan gram altın, rekor tazelemiş oldu.

‘YÜKSELİŞ SÜRECEK’

Peki altın fiyatlarındaki artış devam eder mi?

Tacirler Yatırım’ın günlük bülteninde ons altındaki yükselişin sürmesini beklediklerini ifade edildi. Önceki günkü yükseliş ile birlikte, ons altın tarafındaki yükseliş eğiliminin devamının beklendiği belirtilen bültende, “Fed’in faiz indirim sürecine yaklaşıldıkça ABD 10 yıllıklardaki gerilemenin ve ons altındaki yukarı yönlü hareketin hız kazanabileceği görüşündeyiz” ifadelerine yer verildi. Yapı Kredi günlük bülteninde ise piyasa ile FED arasında oluşan ‘faiz indirim beklentisi farkında’ dengelenme yaşandığı belirtildi. Bültende “Aradaki farkın kapanması ve FED projeksiyonlarında haziran ayında başlaması muhtemel olan faiz indirimlerine yaklaşıldıkça Altın fiyat hareketlerinde yukarı istek oluşabilir” denildi. City Index kıdemli analisti Matt Simpson ise, Çin Merkez Bankası’nın altın alımlarının fiyatları desteklediğini aktardı.

Haberin Devamı

Öte yandan, dolar/TL de günlük kademeli yükselişini sürdürüyor. Kur, dün de 31.32 ile yeni tarihi zirvesine ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!