Göztepe’ye 10 milyon dolar yatırdı Cimbom’u çıta yaptı

Güncelleme Tarihi:

Göztepe’ye 10 milyon dolar yatırdı Cimbom’u çıta yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2009 00:00

Altınbaş Holding’in patronu İmam Altınbaş, 2012’de Süper Lig’e çıkarmayı planladığı Göztepe için 2 yılda 10 milyon dolar harcadı. Altınbaş, "Ligin bitmesine 3 hafta kala 2’nci lige çıkmayı garantiledik. Hedef Galatasaray’ın Avrupa’daki başarı çıtasını da aşmak" dedi.

TÜRK futbol tarihinin İzmirli yıldızı Göztepe’yi, 20 Ağustos 2007’de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) satın alan ve Aliağa Belediye Spor ile birleştirip amatör ligden, üçüncü lige çıkaran Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, her yıl bir lig atlayıp 2012’de Süper Lig’de olma hedefini adım adım gerçekleştiriyor. Ligin bitimine 3 hafta kala 2’inci lige çıkmayı da garantileyen Göztepe’nin Başkanı Altınbaş, "İngiliz, İspanyol, Alman ve İtalyan takımlarını inceledik ’Göztepe Modeli’ geliştirdik. Renkdaşımız Galatasaray’ın Avrupa’daki başarı çıtasını da aşacağız. Çok ciddi, bilimsel ve uzun vadeli iş yapıyoruz" dedi. Göztepe’nin geleceğine de yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Altınbaş, "Akademi A.Ş.’yi kurduk. Futbol akademisi için Gürsel Aksel Spor Tesisi’ni 10 yıllığına kiraladık ve yatırım yapıp okulumuzu açtık. 3 yılda 3 bin öğrencimiz olacak, bu sürede altyapımızdan en az 30 yıldız futbolcu yetiştireceğiz" diye konuştu.

Kurumsal şirket kulübü

Göztepe’nin Akademi, mağazacılık ve yatırımlar ekseninde şirketleştiğini ve Göztepe Şirketler Grubu’nun kulübün gelirlerinin yüksek ve kalıcı olmasını sağlayacak şekilde kurumsallaştığını söyleyen İmam Altınbaş, şunları dile getirdi: "Tesisleşmeyi de kalıcı kılmak için Göztepe Spor Kompleksi inşa etmek amacıyla 80 dönüm civarında arsaya ihtiyacımız var. Böyle bir arsayı Göztepe’ye, kamu tahsis ederse çok daha güçlü bir yatırım yapabiliriz. Kulübün Gozza markalı ürünleri de halen 2 Gozza Mağazası’nda ve tüm Kipa mağazalarında satılıyor. Kulübümüzün ana sponsuru Altınbaş, Asos, Alpet ve Credit West. Bunun dışında mağaza ürün satışlarımızdan, sportif branşlardan, ortalaması 3 bin 500’ün altına düşmeyen seyircilerimizden ve İddia’dan gelirlerimiz var. Başarımız sürdükçe gelirlerimiz de yükselecek."

Gaziantepliyim diye

Göztepe’yi satın aldıkları günlerde, İzmirlilerin ve Göztepe taraftarlarının kendisine biraz mesafeli durduğunu da hatırlatan, İmam Altınbaş şunları söyledi: "Bu durum, aslında her vilayetimizde var olan ’hemşehricilik’ duygusudan kaynaklandı. ’Bir Gaziantepli gelmiş İzmir’in Göztepesini alıyor’ diye önce bize engel çıkaranlar bile oldu. Ancak şimdi İzmirliler de bizim niyetimizi iyi anladı. Biz Göztepe’nin şanına yakışır bir kulüp olması için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız. Kulübümüzün bazı ’istismar gruplarından’ temizlenmesi için de İzmirlilerle beraber mücadele ettik. Şu anda her şey yoluna girmiş durumda. Gaziantepliyim diye kimse mesafeli durmuyor, herkes Göztepe’deki hareketi gördü ve başarıyla yolumuza devam ediyoruz."

Erdoğan’ın özel ilgisi olmasa 3’üncü lige çıkamazdık

İMAM Altınbaş, satın aldığında İzmir Süper Amatör Küme B Grubu’nda oynayan Göztepe’nin Play Off yarışında 3’üncü Lige çıkma şansını kaybettiğini hatırlattı ve "Bütün gayretlerimize rağmen bu yıl 3’üncü lige çıkamamıştık. Ancak Sayın Başbakan bizzat Göztepe için devreye girdi ve 3’üncü Lige çıkmayı başaran Aliağa Belediyespor ile birleşmemizi sağladı. Onun özel ilgisi olmasaydı bu birleşme olmazdı biz de 3’üncü Lige çıkamazdık" dedi.

İnternet sitesini 3 ayda 450 bin kişi ziyaret etti

GÖZTEPE Başkan Vekili Serdar Samur, kurumsallaşma çalışmaları kapsamında yaklaşık 3 ay önce açtıkları web sitesi www.goztepe.org.tr ’yi bu süre içinde yaklaşık 450 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi ve "Sitemizi maçlardan sonra ortalama 15 bin kişi ’tık’lıyor. İnternet’ten Göztepe Radyosu’nu da yayına koyduk. Yakında ’taraftar kartı’ da çıkaracağız" dedi. Üst yönetim kadrosu asker kökenlilerden oluşan Göztepe Spor Kulübü’nün kurumsallaşmayı kısa süredebaşarmasında bu kadronun önemli etkisi olduğu bildiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!