Gözler üzerinde!

Güncelleme Tarihi:

Gözler üzerinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 22:12

Los Angeles fuarında sadece basın ve ziyaretçilerin değil otomotiv devlerinin de ilgisini çeken bir stant vardı, o da Tesla. Geleceğin elektrikli otomobillerde olduğu anlaşılınca yatırım atağına kalkan devler, bu konuda hızlı yol alan ve şimdiden 4. modelini tanıtan Tesla’yı mercek altına aldı. Bu devlerden biri de Alman Mercedes’ti.

Haberin Devamı

Gözler üzerinde
BİR  çok dev otomotiv üreticisi milyarlarca dolar yatırımla elektrikli modellerini geliştirmeye hazırlanıp, bir iki yıl içinde pazara sunacağını açıklarken, Amerikan Tesla şimdiden 4’üncü modelini bile tanıttı. Durum böyle olunca Los Angeles fuarında da en ilgi çeken standların başında Tesla yer aldı. Geçen yıla kadar ana salonda yer almayan Tesla bu yıl baş köşeyi kaparak Model S, Model X ve Model 3’ü sergiledi. Ancak şirketin fuarda 100 km hıza 1.9 saniyede ulaşan spor modeli Roadster’i sergilememesi hayal kırıklığı yarattı.

MERCEDES TAKİPTE

Finansal sıkıntılar yaşaması, araçları zamanında teslim edememesine rağmen daha satışa sunulmadan tüm dünyadan 400 bini üzerinde sipariş alan Model 3 fuarda herkesin ilgi odağındaydı. Öyle ki Mercedes AMG’nin CEO’su Tobias Moers ve Mercedes’in otomobillerden sorumlu dünya başkanı Britta Seeger bile Model 3’ü incelerken objektiflere yakalandı. Seeger’in otomobili yakından incelemesi, Moers’in ise uzaktan adeta süzmesi dikkat çekti. Bu görüntü gelecekte elektrikli otomobil sınıfında nasıl büyük bir savaşın yaşanacağının da simgesi oldu.

Haberin Devamı

Tesla karşısında elini güçlendirmek isteyen Mercedes, 10.8 milyar dolarlık yatırım ile 2022’ye kadar Çin’de ‘EQ’ markası adı altında 10 elektrikli otomobili üretip, piyasaya süreceğini açıklamıştı. Ayrıca, Tesla’ya karşı hamle yaparak eylülde Frankfurt fuarında adeta gözdağı vermişti. Mercedes’in tüm açıklamalarına rağmen elektrikli otomobil konusunda rakiplerinin gerisinde kaldığı ortada.

Gözler üzerinde

CANLI YAYIN BİLE YAPIYOR!

JAPON Toyota, fuarda Sakarya’da ürettiği C-HR modelinin kardeşi FT-AC konseptini sergiledi. Açılımı ‘Future Toyota Adventure Concept’ (Geleceğin Toyota Macera Konsepti) olan FT-AC’nın ne zaman ve nerede üretileceği açıklanmadı. Ama abisinin Sakarya’da üretilip Amerika dahil tüm dünyaya satıldığı düşünülürse, Toyota Türkiye en büyük adaylardan biri. Fuarda tanıtılan bu aracın en önemli özelliği Toyota’nın yeni tasarım dili ve maceracı modellerini simgeyip, ipuçları vermesi. Aktif bir yaşam tarzı olanlar ve outdoor kullanım için geliştirilen FT-AC, maceracı yanıyla birlikte birçok teknolojik özellik de sunuyor. Öncelikli olarak araç sahip olduğu kameralarla canlı yayın yapabiliyor ve otomatik olarak içeriği entegre Wi-Fi hotspot özelliğiyle mobil cihazlara gönderilebiliyor.

Haberin Devamı

Gözler üzerinde

2 YIL SONRA SÜRÜSÜZ OTOLAR GELİYOR

General Motors (GM) fuarda 2 yıl içinde sürücüsüz (otonom) araçları ticari olarak piyasaya sunacağını açıkladı. GM Başkanı Dan Ammann, 2019’dan itibaren maliyetleri düşürürerek sürücüsüz modelleri özellikle filo ve araç paylaşım şirketlerine vereceklerini belirtti. GM geçen yıl Uber ve Lyft şirketlerine karşı 500 milyon dolar yatırımla araç paylaşım modelini geliştireceklerini açıklamıştı.

Gözler üzerinde

İSTANBUL’DAN ŞOV İÇİN GELDİ

Kısa bir süre önce TEB BNP Paribas Tennis Stars Serisi kapsamında İstanbul’a gelerek milli tenisçi Çağla Büyükakçay’la maç yapan dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova önceki gün de Los Angeles fuarında Porsche’nin yeni 718 Cayman GTS modelinin tanıtımında karşımıza çıktı. Porsche’nin marka elçisi olan Sharapova fuarda yeni modelleri tanıtırken ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

Gözler üzerinde

YILDIZ SAVAŞLARI RÜZGÂRI

Efsane ‘Star Wars’ (Yıldız Savaşları) serisinin son filmi ‘Son Jedi’ aralık ayının ikinci haftası vizyona giriyor. Filmin sponsorlarından Japon Nissan, hem fuarın girişi hem de standını ‘Star Wars’ temasıyla tasarladı, modelleri de Star Wars askerleri ‘Stormtrooper’lar ile tanıttı. Stormtrooper’lar Nissan’ın ‘Titan AT-M6 Star Wars’ isimli pick-up modelini sergiledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!