Görevimiz hayaller

Güncelleme Tarihi:

Görevimiz hayaller
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2015 23:11

Garanti Bankası eğitim, kadınlar, spor, engelliler, çevre ve kültür-sanat başlığı altında yürüttüğü uzun soluklu tüm sosyal sorumluluk projelerini ‘Herkesin bir hayali var’ sloganıyla özetleyip reklam filmi çekti.

Haberin Devamı

GARANTİ Bankası kısa süre önce sürdürmekte olduğu tüm sosyal sorumluluk projelerinden yola çıkarak bir reklam filmi hazırladı. Banka eğitim, kadınlar, spor, engelliler, çevre ve kültür-sanat başlığı altında yürüttüğü ‘Öğretmen Akademisi’, ‘12 Dev Adam Okulları’, kadın girişimciliği gibi uzun soluklu projelerini ‘Herkesin bir hayali var’ sloganıyla özetledi. Tüm bu projelerin başındaki isim olan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Bir çok şirket ve banka gibi biz de işimizi iyi yapmak için çalışıyoruz. Ancak işimiz yalnızca bu değil. 1000 şubemiz, 13 milyonun üzerinde müşterimiz var. Sorumlu bankacılık bizim için çok önemli. Birlikte değiştirmek istediklerimiz için çalışıyoruz. Ortak hayallerimiz var” diye konuşuyor. Karadere, girişimcilik endekslerine bakıldığında Avrupa ülkelerine göre Türkiye’de girişimcilik hevesinin yüksek olduğunu ancak kurulan işletmelerin yüzde 85’inin ilk 3 yılda kapandığını söylüyor.
Karadere’nin verdiği bilgilere göre, Garanti Bankası işe sıfırdan başlayan girişimcileri desteklemek için kaynak ayırıp, Avrupa Yatırım Bankası ile garantörlük işbirliği yapmış. 2006’dan bu yana toplam 5 bin 500 yeni girişimciye 175 milyon liralık destek sağladıklarını hatırlatan Karadere, şöyle konuştu: “Garanti Bankası girişimcilere verilecek eğitimler için de Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği BusinessAngels (BUBA) girişimciler arasından eleme yaparak 200 yeni girişimciyi seçip eğitime alıyor. Bu eğitimden geçen girişimciler sertifika alıyor. Garanti Bankası 9 yıldır da ‘kadın girişimciliği’ni destekliyor. Türkiye’nin Kadın Girişimcisi yarışmasının bu yıl 9’ıncusu yapılacak. Bu yıl 7 bin 500 kadın girişimci yarışmaya katılmak için girişimcilik öyküsünü gönderdi.”

KADINLARA 2.1 MİLYAR

Haberin Devamı

Garanti Bankası, KAGİDER ve Ekonomist Dergisi işbirliğiyle yapılan Türkiye’nin Kadın Girişimcisi yarışmasında Türkiye’nin kadın sosyal girişimcisi, bölgesinde fark yaratan kadın girişimci ve gelecek vadeden kadın girişimcisi de seçiliyor. Garanti Bankası 2006’dan bu yana kadın girişimcilere 2.1 milyar lira kredi kullandırdı. Kadın girişimcilerin eğitimi için de Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte 10 ilde eğitim programları düzenlendi.

Haberin Devamı

TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL LİGİ

Banka aynı zamanda Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nin sponsoru. Türkiye’nin Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı dünya 3’üncüsü oldu. Karadere, ‘Yıllardır İngiltere’nin başarısı söz konusuydu, baktık onların sandalyeleri devrilmiyor. Biz de o sandalyeleri değiştirdik, oyuncularımız zaten çok iyi ve azimliydiler, başarı arkasından geldi’ diye anlatıyor.

12 DEV ADAM OKULLARI

Basketbol sponsorluklarıyla bilinen Garanti Bankası aynı zamanda 12 Dev Adam Okulları’nı da hayata geçirdi. NBA’de oynayan Enes Kanter Van’daki 12 Dev Adam Okulları’ndan yetişen bir oyuncu.

İŞE KATIL, HAYATA ATIL

Garantİ Bankası 5 ilde hem şirketlere hem de çalışma potansiyeli olan engellilere ulaşarak eğitimler verdi. ‘İşe Katıl, Hayata Atıl’ sloganıyla yürütülen proje kapsamında engelliler iş yaşamına kazandırılıyor.

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

Haberin Devamı

Garantİ Bankası Öğretmen Akademisi Vakfı’nı kurdu ve MEB ile işbirliğiyle öğretmen eğitimleri veriyor. Türkiye genelinde 92 binden fazla öğretmen bu eğitimleri aldı. Karadere, hedeflerinin 100 bin öğretmene ulaşmak olduğunu söyledi.

ARAŞTIRMA SERGİLERİ

Garanti Bankası kültür-sanat yatırımlarını Salt markası altında birleştirdi. Osmanlı Bankası’nı aldıktan sonra bankanın tarihi binası müze ve etkinlik binası haline getirildi. Kısa süre önce Salt Ankara da açıldı. Salt çatısı altında araştırma sergileri açılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!