Google'ın CEO'su Sundar Pichai'yi Yakından Tanımaya Ne Dersiniz?

Güncelleme Tarihi:

Googleın CEOsu Sundar Pichaiyi Yakından Tanımaya Ne Dersiniz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2018 09:44

Teknoloji devi Google'ın başındaki isim Sundar Pichai birçok kişiye ilham kaynağı. İşte Pichai'nin hayatı...

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan ve neredeyse teknoloji ile yapay zekanın bulunduğu her yerde karşımıza çıkan Google, pek çok bilişimcinin de bünyesinde yer almak istediği önemli bilim merkezlerinden biri. Bu şirketin başındaki isim olan Sundar Pichai'nin hayat hikayesi ile son derece ilginç ve ibret verici. Pichai'nin öyküsü, gençlerin örnek alması gereken önemli noktaları bulunduruyor.

12 Temmuz 1972 yılında Hindistan'da dünyaya gelen Pichai'nin ailesi orta halli ve imkanları kısıtlı bir aileydi. Babası mühendis olan Pichai, küçük yaşta elektronik cihazlara ilgi duymaya başladı.

Başarılı bir öğrencilik hayatı

Babasının yolunda ilerlemek isteyen ve bu nedenle mühendisliği tercih eden Pichai, Hindistan Teknoloji Üniversitesi'nde Metalurji Mühendisliği bölümünü başarıyla tamamladı. Ardından Amerika'ya giderek Stanford Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi aldı. Daha sonrasında ailesinin bütün imkanlarını seferber etmesiyle Amerika'daki yaşamını sürdürdü ve Pensilvanya Üniversitesi'nde MBA eğitimini bitirdi.

Haberin Devamı

Pichai'nin Google'a girmesiyle birlikte buradaki ilk görevi, arama çubuğu üzerine oldu. Toolbar kısmını geliştirmek için yoğun çaba harcayan ve bu çabası dikkatlerden kaçmayan Pichai, yükselişine Google Pack ve Google Gears üzerinde devam etti.

Bir tarayıcı geliştirmek için kolları sıvayan Larry Page ve Google ekibi, bu kadroya Pichai'yi de dahil etti. Bugün milyonlarca insanın kullandığı Google Chrome'nin oluşmasında ve gelişmesinde ünlü CEO'nun büyük katkısının olduğunu belirtelim.

Zorluklar karşısında pes etmiyor

2008 yılında Google Chrome, halihazırda piyasada bulunan Mozilla ve Internet Explorer üzerinde beklenmedik ve büyük bir başarı yakaladı. Ekibin başında yer alan Pichai, büyük şirketlerden teklif almasına rağmen Google'daki görevine devam etti. Bay Sundar'ı transfer etmek isteyenler arasında Microsoft ve Twitter da bulunuyordu.

Android işletim sistemi üzerindeki çalışmalarıyla yükselişine devam eden Pichai, 2013 yılında başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yeniden yapılanan Google, 2015 yılında Pichai'yi CEO olarak atadı.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük şirketinde, bir numaralı pozisyona büyük emek harcayarak gelen ve yaşadığı zorluklar karşısında pes etmeyen Pichai, aynı zamanda dünyanın en zengin iş adamlarından biri konumunda. Dev şirketin davetini aldığında ABD'ye gidecek parası bile olmayan bu genç, şu anda Google'ı başarılı bir şekilde yönetiyor.

BAKMADAN GEÇME!