Gönlü zenginler

Güncelleme Tarihi:

Gönlü zenginler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 01:26

Capital ve Ekonomist Türkiye’nin en çok bağış yapanlarını belirledi.

Haberin Devamı

CAPITAL ve Ekonomist dergilerinin gerçekleştirdiği en çok bağış yapanlar araştırmasında Koç, Bilkent ve Fiba Holding ilk üçe girdi. Araştırmada Doğan Holding 8. sırada yer aldı.

CAPITAL ve Ekonomist Dergilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in desteğiyle gerçekleştirdiği, son 10 yılda Türkiye’nin en çok bağış yapan iş insanlarını ortaya koyan “Gönlü Zenginler” adlı araştırmasının ödülleri törenle sahiplerini buldu. Nef sponsorluğunda gerçekleştirilen araştırmada şirket CEO’larına, son 10 yıldaki toplam bağış tutarının ve 2012 yılındaki toplam bağışlarının ne kadar olduğu soruldu. Anketle yapılan araştırma kapsamında, Türkiye’nin en çok bağış yapan ilk 50 şirketi ortaya çıktı. Doğan Holding’in 8’inci sırada yer aldığı listede, son 10 yılda ve 2012 yılında en çok bağış yapan ilk üç şirket sırasıyla Koç Holding, Bilkent Holding ve Fiba Holding oldu.

Vehbi Koç Vakfı kuruldu

Koç Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, “Babam Vehbi Koç, ülkesinden aldıklarını geri vermek için ciddi bir arayış içindeydi. Bunun için Vehbi Koç Vakfı kuruldu. Bunu özel birçok özel şirketin kurduğu vakıflar takip etti” dedi. Törende konuşan Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan Holding’in kurumsal sosyal sorumluluk projelerine Doğan Holding’in Onursal Başkanı Aydın Doğan öncülüğünde başlatıldığını belirterek, “Doğan Holding olarak, kazandıklarımızı geri vermeye ilk olarak memleketimizden başladık. Daha sonra kurulan Aydın Doğan Vakfı aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına yönelik sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdik” dedi. Araştırma çerçevesinde Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’na özel ödül verildi.

Haberin Devamı

Son 10 yılda en çok bağış yapanlar

Koç Holding
Bilkent Holding
Fiba Holding
Eczacıbaşı Holding
Doğuş Holding
Opet
Anadolu Holding
Boydak Holding
Doğan Holding
Ağaoğlu Şirketler Topluluğu
Acıbadem Sağlık Grubu
Altınbaş Holding

Gönlü zenginler


Koç Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel’e ödülü Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!