Gong Ensari için çaldı

Güncelleme Tarihi:

Gong Ensari için çaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 02:19

BORSA İstanbul’da (BİST) dün açılış gongu Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen isimlerinden biri olan ve 8 Mart 2014 tarihinde vefat eden merhum Bedii Ensari için çaldı.

Haberin Devamı

Bedii Ensari için Borsa İstanbul’da düzenlenen anma törenine Ensari Ailesi’nin fertlerinin yanı sıra Borsa İstanbul yöneticileri, çalışanları, TSPAKB Başkanı Atilla Köksal, Borsa Aracı Kurumları Yöneticileri Derneği Başkanı Sudi Aydemir ile sermaye piyasası kurumlarının yöneticileri, çalışanları ve sevenleri katıldı. Anma töreninde gongun çalınmasından hemen önce merhum Ensari için saygı duruşu gerçekleştirildi.

BİR DUAYENDİ

Törende konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman, Ensari’nin doğduğu şehir, kültürlerin kesişim noktası Mardin’e aşık olduğunu belirterek, “Bedii Ensari, bugüne kadar tüm çalışmalarında memleketini ve ülkesini gözetmiş, çalışma hayatında durmak nedir bilmemiş ve ahlaki değerlerine sevgisini de ekleyerek adım attığı her alanda başarıya ulaşmıştır. Bugüne kadar herkes için bilgi birikimiyle bir duayen, gösterdiği yol ile ağabey olan Ensari, özellikle işine duyduğu saygı ve sevgi ile her zaman için sektörümüzün ahlaki bir değeri olarak hatırlanacaktır” dedi. 1960 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan merhum Bedii Ensari, hâkimlik ve avukatlık görevlerini icra ettikten sonra uzun zaman reel sektörde inşaat sanayiinde, çimento sanayiinde, döküm sanayiinde kademe yöneticiliği yaptı. Sermaye piyasalarının duayen ismi merhum Ensari, iş hayatı boyunca Marbaş Menkul Değerlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı, Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanlığı, İMKB ve Borsa İstanbul Disiplin Komitesi Başkanlıkları, Finans Kulüp Yönetim Kurulu Üyeliği, Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Sektör temsilciliği gibi birçok görevlerde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!