Göltaşzede’ye borsadan ‘işlem’ müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Göltaşzede’ye borsadan ‘işlem’ müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2005 02:17

İMKB Yönetim Kurulu, Göltaş hisse senetlerinin ulusal pazardaki işlem sırasını 22 Kasım 2005’te serbest marjla işleme açmaya karar verdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Yönetim Kurulu, Göltaş hisse senetlerinin Ulusal Pazar’daki işlem sırasının 22 Kasım 2005’den itibaren serbest marjla işleme açılmasına karar verdi. İMKB’den yapılan açıklamada, Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ilgili olarak TMSF’nin Sermaye Piyasası Kurulu’nu (SPK) muhatap 13 Ekim 2005 tarihli yazısında, şirkette Demirel Grubu ile bağlantılı olduğu tespit edilen kişiler dışındaki halka açık hisse sahiplerinin haklarını korumaya yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

TMSF’NİN YAZISI:

Açıklamada, bu doğrultuda Fon alacağının tahsilini teminen Fon Kurulu’nun 29 Eylül 2005 tarih ve 413 sayılı kararı ile 4389 sayılı Bankalar Kanunu’nun 15/7-b maddesine istinaden Şevket Demirel, Neslihan Demirel, Ş. Nihan Atasagun, Yılmaz Kasap, M.Adnan Çomakoğlu ve H.Hüseyin Uysal’dan Egebank A.Ş’nin yönetim ve denetimini doğrudan veya dolaylı olarak elinde bulunduran banka ortaklarından talep edilen 259 milyon 722 bin YTL banka kaynağının iade veya tazmininin talep edilmesine, ihtiyati haciz dahil olmak üzere 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre takip ve tahsiline karar verildiği belirtildi. Açıklamada, bu karar gereği adı geçen şahısların sair mal, hak ve alacakları ile birlikte mezkur şirketlerdeki hisselerinin de haczedileceği ve bu şirketlerdeki hisselerinin satışının gündeme gelebileceğinin, TMSF’nin 27 Ekim 2005 tarihinde gelen yazısında belirtildiği hatırlatıldı.

Haberin Devamı

HAKTAN FERAGAT DEĞİL:

Borsa açıklamasında, 26 Ekim 2005 tarihi itibariyle mevcut şartlar, hukuki durum ve gelişmeler dikkate alınarak ancak bir haktan feragat anlamına gelmemek üzere Fon alacaklarının tahsilinde doğrudan şirket varlıklarının satışının düşünülmediği belirtildiğinden ve konu ile ilgili olarak TMSF’nin hukuki olarak daha ileri bir taahhütte bulunamayacağının dikkate alındığı belirtildi. Açıklamada, Göltaş hisse senetlerinin Ulusal Pazar’daki işlem sırasının 22 Kasım 2005 tarihinden itibaren serbest marjla işleme açılmasına karar verildiği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!