Göltaş Çimento karını yüzde 50 artırdı

Güncelleme Tarihi:

Göltaş Çimento karını yüzde 50 artırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 09:39

Tek Borsa Dergisi’nin yaptırdığı reyting araştırmasında TMSF Yönetimindeki Göltaş Çimento A.Ş bilanço verimliliği sıralamasında borsa şirketleri arasında ilk beşte yer aldı. Göltaş Çimento İcra Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı da, şirket karının yüzde 50 arttığını belirterek,

Haberin Devamı

“Fabrikanın 1 milyon 300 bin ton klinker olan kapasitesi TMSF yönetiminde 2 milyon ton klinkere çıkartılmış. Şirket çalışanlarının geçmiş yıllara göre gelirlerinde ciddi artışlar olmuştur” dedi.

Demirel Grubu’na ait Göltaş Çimento’nun yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçerken, konuya ilişkin hukuk savaşı ise sürüyor. Tek Borsa Dergisi’nin son sayısında 58 kritere göre yapılan değerlendirmeye göre hazırlanan reyting sıralamasında, Fon yönetimindeki Göltaş Çimento Sanayi A.Ş. bilanço verimliliği sıralamasında, Borsa Şirketleri arasında ilk beşte yer aldı. Değerlendirmede şirketlerin 2007 ve 2006 ilk üç aylık bilançoları 58 rasyoya göre değerlendirildi. Dergide yapılan çalışmaların çok kapsamlı bilanço analizi ile gerçekleştirildiği belirtildi.

BİLANÇOLARA YANSIDI

Fabrika yönetiminde yapılan açıklamada, bölgedeki diğer fabrikaların üretim kapasitesinin artması ve tam rekabetçi bir pazarın olmasına rağmen Göltaş Çimento A.Ş’nin performans değerlerinin artarak devam ettiği, bunun doğal bir sonucu olarak yapılan iyileştirmelerin 2007 yılı bilanço karlılığına yansıyacağı belirtildi. Göltaş Çimento İcra Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı, elde edilen başarının yoğun ve özverili bir çalışmanın sonucu olduğunu belirterek, “Karlılık bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50 oranında artımıştır. Sene sonunda da bu değer elde edilecektir. Fabrikanın 1 milyon 300 bin ton klinker olan kapasitesi TMSF yönetiminde 2 milyon ton klinkere çıkartılmış. Şirket çalışanlarının geçmiş yıllara göre gelirlerinde ciddi artışlar olmuştur” dedi.

BORÇLAR ÖDENDİ

Nalçacı, devralındığında kasasında 21 milyon YTL ve banka borçları olan Göltaş Çimento’nun tüm borçlarının ödendiğini belirterek kapasite artırımı çerçevesinde yatırımlar yapılmasına rağmen kasasında 70 milyon YTL’si olduğunu söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!