Göltaş, 5 ay sonra borsaya dönüşü yüzde 53 artışla kutladı

Güncelleme Tarihi:

Göltaş, 5 ay sonra borsaya dönüşü yüzde 53 artışla kutladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2005 00:00

Göltaş hisseleri borsaya gün içinde yüzde 78’e varan rekor primle yeniden merhaba dedi. Böylece Göltaş hisselerinin yeniden işleme açılmasıyla birlikte 3 bin 327 yatırımcının da yüzü güldü.

Serbest marjla işlem görmeye başlayan Göltaş hisseleri Uzan Grubu’nun çimento şirketlerinin satış çoşkusunu dün yaşadı. Yönetim sorununun çözülmesi ve sektördeki olumlu beklentiler Göltaş hisselerinin değerini artırdı. Hisseler günü yüzde 53.51 primle 35.00 YTL’den tamamladı. 27 Haziran’da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) batan Egebank’ın hákim ortağı Yahya Murat Demirel’in babası Şevket Demirel’in 9 şirketinin yönetimini ve denetimini devralmıştı. Bunlar arasında halka açık olan Göltaş hisseleri de bu tarihten itibaren borasada işleme kapatıldı. 27 Haziran tarihinde 22.5 YTL fiyattan işleme kapatılan hisseler, 5 ay sonra dün serbest marjla muhteşem bir dönüş yaptı.

ANALİSTLER ŞAŞIRMADI:

Göltaş hisselerinin seans içinde yaptığı yüzde 78 oranındaki prim sektör analistlerini şaşırtmadı. Çimento sektör analistleri, Göltaş’ın işlem görmeye başlamasıyla bu primi yapmasını bekliyordu. Çünkü İMKB’de işlem gören şirketlere göre fiyat açısından oldukça ucuz kalan şirketin sektör şirketlerini değerlemek için kulanılan rasyoları bu prime işaret ediyordu.

DİSKETLİ EMİRLERLE ÇOŞTU:

Göltaş hisselerinin kasım ayı başında 22 Kasım tarihinde yeniden serbest marjla işleme açılacağı duyuruldu. Bu duyuru üzerine hissede pozisyon açmak isteyen yatırımcılar dün ilk seans öncesi disketli emir verdi. Hisseler kapanış fiyatı olan 22.5 YTL’yi görmeden saat 9.30’da açılıta tek lot alımla 40 YTL’ye yükseldi. İlk seansta 33 - 40YTL arasında dalgalanan hisseler ikinci seansta 34 - 35.5 YTL arasında işlem gördü ve günü yüzde 53.51 primle 35.00 YTL tamamladı.

NASİBİ GEÇ ALDI:

Göltaş hisselerinin sırası, 5 ay kapalı kaldığı için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kurallarına göre dün serbest majla işleme açıldı. TMSF yönetimindeki Uzan Grubu çimento şirketlerindeki rekor fiyatlarla satışı, İMKB’nin çimento hisseleri çoşturmuştu. Ancak Göltaş hisselerinin tahtası kapalı olduğu için bu artıştan nasibini alamamıştı. Ancak dün açılıştan itibaren hisselerdeki prim, geç kalmış etki olarak yorumlandı.

3 bin 327 yatırımcı mağdur edilmedi

BUNDAN önce yönetimine el konulan halka açık şirketlerin halka açık kısmı da el konuyordu. Böylece hisseler bir daha işleme açılmıyordu. Ancak Göltaş’ta yeni bir uygulama yapıldı ve yönetimi TMSF’ye geçen ve yeniden borsada işlem gören ilk hisse Göltaş oldu. Böylece Göltaş’ın 3 bin 327 yatırımcısı da mağdur edilmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!