Gölcüklü Connect Otay’ın anısına Chicago’da gövde gösterisi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Gölcüklü Connect Otay’ın anısına Chicago’da gövde gösterisi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2012 00:00

Amerika’nın 1.2 milyon metrekareyle en büyük ve en eski fuarı olan Chicago Otomobil Fuarı, geçtiğimiz hafta 104’üncü kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

Haberin Devamı

1000’den fazla modelin yer aldığı fuarda 18 yeni modelin dünya tanıtımı yapılırken, bir o kadar da Amerika prömiyeri gerçekleşti. Fuarın hem versiyon sayısı hem de stant büyüklüğü ile en dikkat çeken modellerinden biri Gölcük’te üretilen Ford Transit Connect oldu. İki yıl önce ilk kez Chicago’da Amerikalı tüketicilerin beğenisine sunulan Gölcüklü Transit Connect, fuarda gövde gösterisi yaptı.

6 versiyon sergilendi
Ford standında oluşturulan özel bir alanda Transit Connect’lerin taksi ve elektrikli olmak üzere toplam 6 versiyonu sergilendi. Geçen hafta vefat eden Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay’ın sık sık anıldığı özel Connect standında sergilenen Türk yapımı modeller Amerikalı ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Ford Otosan, 2.5 yılda Amerika pazarına 100 bin adetin üzerinde Transit Connect satarken, modelin Türkiye’den sonra en büyük pazarı 2011 yılında Amerika oldu. Amerikalıların ezberini bozan Transit Connect’in bu yıl en büyük pazarın ABD olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ani bir kalp krizi sonucu vefat eden Nuri Otay, geçen ay Detroit Otomobil Fuarı’nda, Connect satışında bu yıl 1 numara olmak için Türkiye ile Amerika’nın yarışacağını belirterek, “Türkiye’de 2012’de 35 bin adetlik Transit Connect satışına ulaşırız. ABD’ye ise 40 bin Connect ihraç etmeyi planlıyoruz. Şu anki planlarda ABD önde görünüyor” demişti.

Fuarın içinde offroad ve test pisti bile var

BU yıl 104’üncüsü düzenlenen Chicago Otomobil Fuarı’nda yaklaşık bin adet araç sergileniyor. ABD’nin en büyük fuarı olan Chicago’da otomobillerin tanıtımının dışında farklı aktiviteler de yapılıyor. Çoğunlukla Avrupa’da fuar alanının bahçesinde yapılan test sürüşleri ve offroad aktiviteleri Chicago’da, fuar alanının içinde gerçekleşiyor. Otomotiv firmaları standlarında kurdukları test pistlerinde araçlarının yeteneklerini sergilerken, bazıları özel oluşturulan off-road parkurlarında arazi araçlarının özelliklerini ziyaretçilere test ederek tanıtıyor.

2. El Ford Otomobiller İçin Tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!