Gökçek'in belediyesi partisinin çiftliği

Güncelleme Tarihi:

Gökçekin belediyesi partisinin çiftliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ankara'nın FP'li belediye başkanı Melih Gökçek, belediye şirketlerini partisi ve Erbakan'ın çiftliği haline getirdi. Gökçek, Erbakan'ın imamından şöförüne kadar pek çok yakınını belediye şirketlerine yerleştirdi.

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı FP'li Melih Gökçek'in, belediye şirketlerinin yönetim kurullarına yasaklı Necmettin Erbakan'ın imamından şöförüne birçok yakınını yerleştirdiği ortaya çıktı.

Kapatılan RP'nin Genel Merkezi yanında bulunan Hamidiye Camii'nde okuduğu hutbeyle dikkatleri üstüne çeken imam Muhittin Hamdi Yıldırım'ın Belpa A.Ş.'de yönetim kurulu üyesi olduğu belirlendi. Yıldırım, okuduğu cuma hutbesiyle ‘‘halkı, sınıf, ırk, din, meshep ve bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği’’ gerekçesiyle DGM'de yargılandı. Erbakan'ın şöförü Osman Akgün'ün de yine belediye şirketi olan Portaş'da Denetim Kurulu Üyesi olduğu ortaya çıktı.

Belediye, şirketlerinin yönetim ve denetim kurullarındaki isimler arasından Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan ve Ankara Temsilcisi Ferhat Koç da yeralıyor. Zeki Ceylan, Belpaş A.Ş. yönetim kurulu üyeliği yaptığı, Koç'un ise Belya'da aynı görevde bulunduğu belirlendi. Refahyol döneminde Erbakan'ın baş danışmanı Sedat Çelikdoğan, Beltaş yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunurken Erbakan'ın özel kalem müdürü Mehmet Kahraman'ın kardeşi Yılmaz Kahraman'ın da Belka yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Gökçek'in teyzesinin oğlu Ömer Vural da Belpa ve Bugsaş'ta yönetim kurulu üyesi.

Belediye şirketlerinde FP ve Gökçek'e yakın şu isimler bulunuyor:

FP Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu'nun kardeşi Fatih Hatipoğlu Belplas A.Ş, FP Malatya Milletvekili Oğuzhan Asıltürk'ün yeğeni A. Celal Asiltürk Bugsaş A.Ş Genel Müdürü, Muradiye Vakfı Başkanı ve Kurucusu Rıza Çöllüoğlu'nun oğlu Hüseyin Avni Çöllüoğlu Belpa A.Ş. yönetim kurulu üyesi, Milli Gençlik Vakfı eski Ankara Şube Başkanı Nazım Maviş, Belya denetim kurulu üyesi. Etimesgut Belediyesi eski Başkanı Yalçın Beyaz Belpa Genel Müdürü, Çubuk Belediyesi eski belediye Başkanı Süleyman Haksever, Genel Müdür Yardımcısı. Zabıta Müdürü Yafes Öztürk Belso yönetim kurulu üyesi, Fen İşleri Daire Başkanı İrfan Kaya, iki şirkette birden Bugsaş ve Belpa'da yönetim kurulu üyesi, Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar Belka denetim kurulu üyesi. Gökçek'in Basın Yayın Müdürü Nuri Gündoğan Belplas denetim kurulu üyesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!