Göçmen Türk’ün 1 milyar Euro’luk konuştuğunu gördü Avrupa’da GSM işine girdi

Güncelleme Tarihi:

Göçmen Türk’ün 1 milyar Euro’luk konuştuğunu gördü Avrupa’da GSM işine girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 00:00

Almanya’da Türk Telekom Mobile markasını oluşturan Türk Telekom, Avrupa’da GSM sektörüne girdi. Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, Almanya-Türkiye arasındaki 1 milyar Euro’luk iletişim pazarından pay almayı planladıklarını belirtti. Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt ise, modeli Telefonica’yla birlikte Avrupa’da Türklerin olduğu diğer ülkelere taşımak istediklerini söyledi.

TÜRK Telekom, Türk nüfusunun yoğun bulunduğu Almanya öncelikli olmak üzere Avrupa’da GSM sektörüne adım attı. Almanya’daki Türklere mobil telefon hizmeti vermeye başlayan sabit telefon operatörü Türk Telekom, gözünü iki ülke arasındaki 1 milyar Euro’luk iletişim pazarına dikti. Telefonica Almanya işbirliğiyle, yeni ‘Türk Telekom Mobile’ markası oluşturulurken, 2 Ağustos itibariyle gurbetçilere tek sim kartla hem Almanya’da, hem de Türkiye’de aynı tarifeyle uluslararası dolaşım ve uluslararası bağlantı ücretleri olmadan konuşma olanağı sağlanıyor. Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, Telefonica Almanya ile başlattıkları işbirliğinin, akıllı genişleme stratejilerinin parçası olduğunu belirterek, “Almanya’da Türk toplumu için Türk Telekom Mobile adıyla marka oluşturduk. Almanya’yla Türkiye arasındaki toplam 1 milyar Euro’luk iletişim pazarından pay almayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni şirket kuruldu

Mobil ses, data, görüntü ve diğer hizmetleri vermek için Türkiye’de Avea, Almanya’da da Telefonica’nın GSM sektöründeki markası O2’nin altyapısını kullandıklarına işaret eden Kanafani, Türk Telekom’un ilk kez GSM hizmeti vereceği için bu işbirliğinde Avea’nın payının büyük olacağını söyledi. Türk Telekom Euro adıyla da Almanya merkezli yeni bir firma kurduklarını belirten Kanafani, şöyle konuştu: “Bu ülkede yaşayan Türk topluluğuna en iyi hizmeti, en iyi fiyata vermek istiyoruz. Almanya’da başlayan bu modeli Telefonica işbirliğiyle Avrupa’da Türklerin yaşadığı diğer ülkelere de götürmek istiyoruz.”

Avrupa GSM sektörüne girdik

Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt ise, şunları anlattı: “Dünyayı konuşturan Türk olma hedefiyle hizmetlerimizi Türkiye sınırları dışına taşıyoruz. Türk Telekom Mobile markasıyla Avrupa’da GSM sektörüne girmiş olduk. Almanya’da 3 milyon Türk yaşıyor ve Türkiye’de yaklaşık 1.5 milyon hane ile telefonla görüşüyor. Ayrıca, Türkiye’yi ziyaret eden 4.5 milyon Alman bulunuyor.”

Tek sim kartla konuşulacak

Almanya’da 2 Ağustos’tan itibaren ses, data hizmetleri sunmaya başladıklarını dile getiren Bozkurt, şunları söyledi: “Türk Telekom Mobile kartına sahip olanlar, Almanya ve Türkiye arasında uluslararası dolaşım ve diğer bağlantı ücretleri olmayan cazip fiyatlarla konuşup, internet paketi satın alabilecek. Türk Telekom Mobile kullanıcıları Türkiye’ye geldiklerinde herhangi bir SIM değişikliği yapmadan, aynı numarayı kullanarak konuşmaya devam edebilecek.”

Türkler cep telefonunda Almanlardan çok konuşuyor

TELEFONICA Almanya CEO’su Rene Schuster, Almanya’daki Türklerin Türkiye’yle aynı ülkedeymiş gibi konuşacaklarını kaydetti. Schuster, şu bilgileri verdi: “Ön ödemeli Türk Telekom Mobile sim kartları seçilmiş dağıtıcılarda bulunacak ve internet üzerinden satın alınabilecek. Bunun için Almanya adresi gerekiyor. Almanlardan ayda abone başına elde edilen gelir 60 Euro. Türklerin Almanlardan daha fazla konuştuğunu sanıyoruz.”

5 sente arama yaptırıyor, maç özetini ‘cep’e yolluyor

TÜRK Telekom Uluslararası Yatırımlar Direktörü Cengiz Öztelcan, tarifeler hakkında şu bilgileri verdi:
Türk Telekom Mobile kullananlar Almanya ve Türkiye’de sabit hatları, Türk Telekom Mobile numaralarını ve Avea numaralarını dakikası 5 sente arayabilecek.
Almanya’dayken Almanya içi ve Türkiye’deki diğer GSM numaralarına yapılacak aramalar ise dakikası 15 sentten ücretlendirilirken, SMS ücreti de 15 sent olacak. Mobil internet megabayt başına 30 sent olacak.
Türkiye’de Türk Telekom Mobile kullanan müşteriler için gelen aramalar ve gelen SMS’ler ücretsiz olacak.
Türkiye futbol liglerine ait mobil içerikler sunulacak. Başka içerikler de olacak.
Aylık 30 Euro ücretle yararlanılabilecek 300 Flat paketinde, Almanya’daki ve Türkiye’deki diğer GSM numaraları ile 300 dakika görüşme seçeneği olacak.
10 Euro karşılığı sınırsız İnternet Paketi, 300 MB adil kullanım limiti ile 7.2 MBit’e varan hızlarda sunulacak.
Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya Birinci Lig maçlarının özet görüntülerine maçtan sonra erişimli futbol paketi ayda 2 Euro’ya sunulacak.

Turkcell ve Vodafone da gurbetçilere gitmişti

ALMANYA’daki gurbetçileri konuşturma yarışını 2010 yılı sonunda Turkcell başlattı. Turkcell Europe şirketini kurarak, operasyonlarına Mart 2011’de start veren Turkcell, Almanya’daki Türkleri ve Türkiye ile yoğun ilişkileri bulunanları hedefledi. Vodafone Türkiye ise, Almanya’daki Türklere ve onların Türkiye’de yaşayan akrabalarına sevdikleriyle daha özgür iletişim fırsatı sunmak için Vodafone Almanya’yla işbirliği yapmıştı. Ortak tarife havuzu sayesinde Türkler daha ekonomik konuşmaya başlamıştı.

Cem Yılmaz yeni reklamda oynuyor

TÜRK Telekom’un reklam yüzü Cem Yılmaz, şirketin yeni hizmetini anlatan reklamda oynadı. Yılmaz, Almanca ve Türkçe altyazılı olarak gösterilen reklamda, Türk Telekom Mobile’la konuşmanın avantajlarını esprili bir dille anlatıyor. Reklam filmi Avrupa’ya yayın yapan kanallarda da oynatılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!