GNC Türkiye'den yeni marka

Güncelleme Tarihi:

GNC Türkiyeden yeni marka
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 14:54

GNC Türkiye, Organik kozmetik ürün pazarı markalarından Dr. Hauschka'ı mağazalarında satışa sunuyor.

Haberin Devamı

GNC Pazarlama Direktörü Burçak Dikmen, markanın Türkiye lansmanında yaptığı konuşmada, son iki yılda pazarda yüzde 20 oranında büyüdüklerini ve 17 ile yayılan 60 mağazayla sağlıklı yaşama destek verdiklerini belirtti.

GNC Türkiye'nin önümüzdeki dönemde organik ürünlere ağırlık vereceğini belirten Burçak Dikmen, Mega Tea ile başlayan organik ürün segmentinin Avrupa'nın tanınmış organik kozmetik markası Dr. Hauschka ile daha da çeşitleneceğini kaydetti.

Dikmen, “Bugün Türkiye lansmanını yaptığımız Dr. Hauschka da bu özel ürünlerden bir tanesi. 50 yıllık bir başarı öyküsüne sahip olan marka, gerek felsefesi gerekse üretim şekliyle, GNC ile çok ortak noktalar barındırıyor” dedi.

Türkiye'de 150 milyon dolar olan beslenme destek ürünleri pazarında GNC Türkiye'nin 2010 yılı cirosunu 25 milyon dolarla kapattığını hatırlatan Dikmen, bugün Türkiye'nin, GNC'nin 46 franchise ülkesi arasında 3'üncü sırada yer aldığına dikkati çekti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en çok gıda mühendisi istihdam eden şirketi olduklarını ve GNC mağazalarında 80'e yakın çalışanın gıda mühendisi ya da gıda teknikeri olduğunu dile getiren Dikmen, GNC Türkiye olarak 2011 yılında personel sayısını da 360'a çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.
Dr. Hauschka Kurum Sözcüsü Inka Bihler Schwarz de, özenle seçilmiş hammadde kaynakları, organik ve biyodinamik tarımla üretilen bitkiler ve markanın “Ritim Hayatı Taşır” felsefesiyle gelişen ritmik üretim prosesinin, markanın en önemli farkını ortaya koyan unsurlar olarak dikkati çektiğini, Dr. Hauschka'nın hammaddesinin, aralarında Isparta'nın da yer aldığı dünyanın her tarafından, cildin ritmine en uygun bitkilerin ve özlerin bulunabileceği en kaliteli bahçelerden temin edildiğini belirtti.

Verilen bilgiye göre, Dr. Hauschka ürünleri Alman şirketi WALA tarafından geliştirildi ve Almanya'da üretiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!