GM, halktan 23.1 milyar dolar topladı, dünya rekorunu kırdı

Güncelleme Tarihi:

GM, halktan 23.1 milyar dolar topladı, dünya rekorunu kırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2010 00:00

ABD hükümeti, ekonomik kriz döneminde batmaktan kurtardığı otomotiv devi General Motors (GM) üzerindeki etkisini, elindeki hisseleri satarak azaltmayı planlıyor.

Elindeki hisselerin satışından 20.1 milyar dolar elde etmeyi bekleyen hükümet, bu beklentisini 23.1 milyar dolara çıkardı. Bu rakam da dünyanın en büyük halka arzının gerçekleşeceği anlamına geliyor.
Çin’i geride bıraktı
Henüz satışa sunulmamış hisse senedine gelen taleplerin kazancın daha yukarı seviyede gerçekleşeceği beklentisini doğurduğunu açıklayan GM yönetimi, böylelikle 22.1 milyar dolarla dünyanın en büyük halka arzını gerçekleştiren Çin Ziraat Bankası’nın 22.1 milyar dolarlık satışını geride bırakmış olacak. Bu artışın Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co, Bank of America Merrill Lynch ve and Citigroup’un fazladan 71.7 milyon hisse daha alabileceğini açıklamasının ardından 2.37 milyar dolarlık bir artışın gerçekleştiği gözlemlendi.
Kurtarma paketi açılmıştı
ABD hükümeti 2009 yılında GM’e verdiği 50 milyar dolarlık kurtarma paketi ile otomotiv üreticisinin ayakta kalmasını sağlamıştı. Hisse alımı gerçekleştirecek bankalar arasında Barclays Capital, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Credit Suisse ve Royal Bank of Canada’nın da yer aldığı ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!