Giyilebilir banka şubeleri geliyor

Güncelleme Tarihi:

Giyilebilir banka şubeleri geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2014 01:04

MOBİL teknoloji alanındaki gelişmeleri yakından takip eden bankacılık sektörü de yavaş yavaş giyilebilir mobil cihazları, bankacılık uygulamalarıya uyumlu hale getirmeye başladı.

Haberin Devamı

Bu konuda ilk adımı atan bankalardan biri olan Akbank, Türkiye’de Android ve iOS işletim sistemli telefonlar ile senkronize olabilen ‘i’m Watch’daki bankacılık uygulaması ile geçen Ekim ayından bu yana müşterilerine ‘akıllı kol saati’ üzerinden, döviz kuru hesaplama, anlık olarak değerli metal fiyat bilgilerini görüntüleme, BIST 100’de yer alanhisse senetlerinin alım satım değerlerini gözlemleyebilme ve değişim grafiklerini görüntüleyebilme şeklinde hizmetler sunuyor. Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, önümüzdeki dönemde bu tarz cihazlarla verecekleri hizmetlerin çeşitleneceğini ve daha çok müşteriye ulaşacaklarını söyledi.

DERİ ALTINA TAŞINACAK

Oğuz, “Gelecek on yılda bildiğimiz bugünkü banka şubelerinden çok daha farklı şubeler olacağını göreceğiz. Banka şubeleri uzman görüşü, danışmanlık ve özel hizmetler aldığımız merkezlere dönüşecek. O gün geldiğinde göreceğiz ki bugün tabletlerden cep telefonlarından yaptığımız mobil bankacılık da çok daha farklı olacak. Belki de mobil cihazlarımızı derimizin altında taşıyor olacağız. Giyilebilir bankacılığın Türkiye’deki ilk örneğine bankacılığı ‘kol saat’ine taşıyarak imza attık, Her yıl teknoljiye 100 milyon dolar yatırım yapıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!