Gıda Güvenliği Hareketi’nden YÖK Başkanı'na destek

Güncelleme Tarihi:

Gıda Güvenliği Hareketi’nden YÖK Başkanına destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 15:23

GDO’lu ithal tohumlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Yükseköğrenim Kurumu Başkanı Prof Dr Yusuf Ziya Özcan’a Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi’nden destek geldi.

Haberin Devamı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer, yaptığı açıklamada, Özcan'ın görüşlerine tamamen katıldıklarını belirtti. Özer, şöyle konuştu:

"Üyelerinin bir kısmı, dünya çapında yaygın hibrit ve GDO’lu tohum tekelcisi, bir kısmı Tarım Bakanlığı görevlileri olan Türk Tohumcular Birliği’nin YÖK Başkanı’nın sağduyulu ve tümüyle doğru eleştirilerine yönelik yaptığı ‘Harry Poter’ benzetmesi’, yakışıksız ve gayri ciddidir.

YÖK Başkanı Prof Dr Yusuf Ziya Özcan ‘Domuz Gribi’nde de öğrencilere zorla aşı yapılmaması konusunda isabetli bir karar almıştı. Şimdi ise “Ben dışarıdan aldığımız tohumların o kadar masum olmadığını düşünüyorum” diyerek de tohum konusunda da benzer duyarlılığı göstermesi nedeniyle kendilerini kutluyoruz. Kamudan bu tür cesur sözleri duymaya alışık olmadığımız için bu çıkış bizleri ümitlendirmiş ve yüreklendirmiştir."

Haberin Devamı

Türkiye'nin tohum dış ticaretinde 114.6 milyon dolar açığı olduğunu kaydeden Özer, "bu tohumlar, maalesef hibrit ve GDO’lu tohumlardır. Mesela Türkiye pancarda ve tavukta yüzde 100 dışa bağımlıdır. Yine Türkiye’de hem kamu hem de özel sektör, GDO’lu ürün ve tohum ithalatı yapmaktadır. Gerçek ortadadır. Tohumcuların görmesi doğaldır. Ama Sayın Tarım Bakanı gerçeklere gözlerini kapamamalı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!