Gençlere zirveden tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Gençlere zirveden tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2022 07:00

Zirve 23 kapsamında gençlerle bir araya gelen BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, “Benim sizlere bir abi olarak tavsiyem şu. Hayatta ne yaptığınızdan çok neden yaptığınıza odaklanın. İnsanlığın faydasını düşünerek yap ne yapıyorsan. Zaten bunu düzgün yaparsan hayat sınavını en düzgün şekilde bitirmiş olursun” dedi.

Haberin Devamı

Bu sene ikincisi organize edilen ve binlerce öğrenciyi bir araya getiren Zirve 23, bugün başladı. Demirören Medya Grubunun da sponsorlar arasında bulunduğu, Maslak’taki Volkswagen Arena’da düzenlenen zirvede gençler, etkili liderlerin hikayelerini dinleme imkanı buldu. Gün boyu devam eden zirvede öğrencilerle Ernst & Young Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, TOGG CEOsu Gürcan Karakaş, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Okan Bayülgen, Vakko CEO’su Jaklin Güner, Beltaş Grubu Kurucusu Acar Baltaş ve BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar bir araya geldi.

Bu sene ‘İzleme, İzini Bırak’ sloganıyla düzenlenen Zirve 23ün açılış konuşmasını 23 Direktörü Furkan Filiz yaptı. Filiz, 12 bin 500 başvurudan 2 bin 500 kişinin seçildiğini belirterek, “23, ismini üniversiteden mezun olduğumuz yaş olan 23 yaşından ve Michael Jordan, Lebron James gibi sporculardan alıyor. Artık harekete geçtiğimiz, üniversiteden mezun olup sahaya atıldığımız dönemi işaret ediyor. Bizim için 23, çevresinde olanlara karşı seyirci kalmayıp harekete geçmek demek. İzini bırakmak demek. Hepinizin ortak noktası bir derdinizin olması” dedi.

Haberin Devamı

‘BUGÜN BAYKAR KOCAMAN BİR AİLE’

2000’li yıllardaki düşük teknolojili drone’lardan bugünlere geldiklerini ifade eden Bayraktar, “2009’da Bayraktar’ın ilk prototipi uçuşunu yaptı. 2019’da Akıncı ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bayraktar dünyanın alanında en çok tanınan hava aracı. 7 kişilik bir ekiple başladık, bugün Baykar kocaman bir aile” dedi.

‘BATI’DA CİHAZ BULUNAMADI’

Selçuk Bayraktar özetle sözlerine şöyle devam etti: “Yakın zamanda bir pandemi yaşadık. İnsanların hastalanıp yoğun bakımlara düştüğünü gördük. Solunum cihazları bulanamamaya başlandı. Ölenlerin sayısı hiç azalmadı. Ben öleceksem herkes ölsün yaklaşımı ile Batı’da cihaz bulunamadı. Cihazların parçalarının satılması yasaklandı. Biz ne yaptık? Medeniyetimizden aldığımız ilhamla solunum cihazı üretelim dedik. Türkiye çok kısa bir sürede ürettikleri cihazları dünyadaki ülkelere ihraç etti. Hatta bazı ülkelere hediye etti.

Haberin Devamı

‘İNSANLIĞIN FAYDASINI DÜŞÜNEREK YAP’

Benim de sizlere bir abi olarak tavsiyem şu. Hayatta ne yaptığınızdan çok neden yaptığınıza odaklanın. İnsanlığın faydasını düşünerek yap ne yapıyorsan. Zaten bunu düzgün yaparsan hayat sınavını en düzgün şekilde bitirmiş olursun.

Bugün Ukrayna’da kullanılması ile Bayraktar tüm dünyada tanındı. Teknoloji geliştirme anlamında ilk üçü yakaladık diyebiliriz. Biz 20 yıllık hayalimizi üretmek için devam ediyoruz. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olacak Kızılelma için geri sayım başladı. 2023’de ilk uçuşunu yapacak.”

 

GENÇLERE TAVSİYELER VERDİLER

Zirve 23’te Ernst & Young Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, TOGG CEOsu Gürcan Karakaş, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Okan Bayülgen, Vakko CEO’su Jaklin Güner, Beltaş Grubu Kurucusu Acar Baltaş da öğrencilerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Gençlere zirveden tavsiyeler

Prof. Dr. İlber Ortaylı: “Kendinizi edebiyata, güzel sözlere, güzel şeyleri düşünmeye ayırmanız lazım. Edebiyatla uğraşmadığınız gün demiyorum, hatta hafta demiyorum ama ayın olmaması bir kayıp. İkinci bakacağınız şey müzik. Müzik sevmeyen, müziğe tahammül edemeyen adamlar var. Bazı insanlar genellikle her tür müziği sevemezler. Yapıları, bilgi birikimleri, hayal güçleri, etrafa bakışları farklıdır. Müziği dinlemek zorundasınız. Dengeyi sağladığınız takdirde hayatınız çok renklenecek ve bazı şeyleri yeniden arama, öğrenme merakına düşeceksiniz.”

Gençlere zirveden tavsiyeler

Haberin Devamı

Okan Bayülgen: “Z kuşağının denk geldiği dönem çok kötü bir dönem. 1998’den bugüne kadar alırsak, tamamen kötü bir tarihi süreç. Ben kendi kuşağımdan 20 yıl önce doğmak ve şu sıralarda ölmek isterdim. Y ve X, Z’den çok daha kötüydü. Z dediğin zaman evet benim diyorlar. Bundan önce hiçbir kuşak kendisine kuşak ismi takılmasını kabul etmedi. Çünkü herkes farklılaşmaya çalışıyordu. İlk defa bir kuşak diyor ki ‘beni sürü halinde değerlendirebilirsiniz’”

Gençlere zirveden tavsiyeler

Ernst & Young Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları: “Yetkinlikleriniz, yetenekleriniz, becerileriniz, ilişkileriniz, olması gereken yerdesiniz. Daha iyisini yapabilir miyim? Hangi sorumlulukları aldım, hangilerinden kaçtım? Keşke değil. Gelin şöyle iki adım geriye gideyim. Ya keşke şu zaman iki adım geriye çeksek, çekebilsem. Neyi daha farklı yapardık? Yanlışım neydi? deyip kendinize her gün, her gün ama bir not çıkarmamız lazım. Karar sizin olsun ve arkanızda durun. Başarının sırrı sizsiniz. Önemli olan kendinize güvenmeniz. Çalışırsanız, onun meyvalarını da rahatlıkla yersiniz. Eğer siz siz olursanız, özünüz sözünüz bir olur, çalışkan olur, banane demezseniz. Ben değilse kim, şimdi değilse ne zaman bunu unutmayın.”

Haberin Devamı

Gençlere zirveden tavsiyeler

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin: “Gelecek hayallerinin güzelliğine inananlarındır. Ben inanıyorum Avrupa’da şu anda en büyük olacağımıza inanıyorum ve her gece uyuduğumda bu beni çok mutlu ediyor. Hayal etmez, azimle arkamızda olmazsanız Avrupa ve Orta Doğu’da bir numara olamayız. İçinizdeki tutkuyu bulun, hayal edin. Hepimiz için çok güzel değerler yaratalım” dedi.

Gençlere zirveden tavsiyeler

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş: “Cesaret dediğimiz konu bizi her zaman hayatımızda bir sonraki adıma, bir sonraki seviyeye, ufkumuzu açmaya ve başarılara götürmüştür. TOGG açısından, TOGGun içinde bulunduğu dünyaya baktığımız zaman şunu görüyoruz. Oyunun kuralları tamamıyla değişiyor. 150 senedir otomobil yapıyor olması birisinin, önümüzdeki sene de başarılı bir şekilde aynı otomobili, daha akıllısını yapabilecek diye bir kural yok. Bu kuralın hepsi özellikle gençler tarafından değiştiriliyor. Tercihleriniz değişiyor, istekleriniz değişiyor, öncelikleriniz değişiyor. Eğer birlikte güç doğacaksa ekibimizi böyle kurmalıydık. Seçtiğimiz arkadaşların hepsini CVlerinin haricinde kişisel olarak da bu noktalara yaptık. Cesaretin sonucu, gördüğünüz akıllı cihaz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!