‘Geleneksel saate dönüş var’

Güncelleme Tarihi:

‘Geleneksel saate dönüş var’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

Akıllı telefonlar, akıllı saatler, bilgisayarlar derken teknoloji yaşama dahil oldukça geleneksel tercihlerin terk edildiği düşünülüyor. Ancak bazı ürünlerde pazar rakamları durumun böyle olmadığını gösteriyor.

Haberin Devamı

Saat de bunlardan biri. Saatin en geleneksel aksesuvarlardan biri olduğunu belirten Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, bu yıl satışlarının yüzde 30’a yakın bir büyüdüğünü belirtti.

KADINLAR GERİ DÖNÜYOR

Kaya, önceki gün sektörün 2023 sonuçları ve 2024 beklentilerini değerlendirmek üzere gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye’de saat pazarının 5 milyon adetler civarında olduğunu söyleyen Kaya, “Biz de Saat&Saat olarak geçen yıl 700 bin adet saat sattık ama bu yıl 1 milyonu aşan bir performansımız var. Sektör genel olarak başarılı, bizler de çok özel çalışmalarla sektörün üzerinde büyüme rakamlarıyla ilerliyoruz” dedi.

Akıllı saat furyası yaşandığıyla ilgili bir algı oluştuğunu belirten Kaya, özellikle kadın kullanıcıların geleneksel şık saatlere dönüş yaptığının altını çizdi. Kaya, şu bilgileri verdi: “Gençlerin saatten uzaklatığını düşünmüyoruz. Erkeklerin tek aksesuvarları saat. Bazı müşterileri hem akıllı hem de geleneksel saati aynı anda taşıyor. Sektörde ucuz, kanserojen ürünlere yönelik denetimler de pazarın kalitesini artırdı. Şu anda daha çok 150 dolar bandındaki ürünler satılıyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!