'Gelecekte sesten ziyade veri iletişimi her şeyin alacak'

Güncelleme Tarihi:

Gelecekte sesten ziyade veri iletişimi her şeyin alacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2012 00:00

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, gelecekte sesten ziyade veri iletişiminin herşeyin yerine alacağını belirterek, mobil ödeme sistemlerinin ön plana çıkacağını söyledi.

Haberin Devamı

Timuray, Grand Yazıcı Otel'de düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yapılan “CEO'nun Yeni Ajandası” adlı oturumda yaptığı konuşmada, zenginliğin batıdan doğuya kaydığını anlattı.

Dünya nüfusu orantısız olarak arttığını hatırlatan Timuray, doğal kaynakların kısıtlandığını, bilgi teknolojileri ile dünyanın birbirine bağlandığını söyledi.
Bu alanın 1,3 trilyon dolarlık bir hacme sahip olduğunu belirten Timuray, “Gelecekte sesten ziyade veri iletişimi her şeyin yerini alacak. Mobil ödeme sistemleri ön plana çıkacak. Bir sanayici yapmak istediği işi sadece bir telefonla yapabilecek” dedi.

Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav da Türkiye'deki büyümenin birkaç 10 sene daha böyle gitmesini beklediklerini anlattı. Bu büyümeye rağmen Türkiye'deki araba sayısının Bulgaristan ve Macaristan'ın 3'te 1'i kadar olduğunu belirten Güçsav, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Doğal gaz tüketiminde de Avrupa'nın yarısındayız. Çok ciddi hidroelektrik ve rüzgar enerjisi alanlarına sahibiz ancak, bunları yeteri kadar değerlendiremiyoruz. Bu alanlarda çalışmalar yapmamız gerekiyor. Son yıllarda limanlarımız ve hava yolculuğu çok farlı bir yere geldi. Her alanda olduğu gibi
bu alanlarda da gelişiyoruz. Özellikle son 8-9 senedir iyi gidiyoruz. Böyle de
devam edecek.”

IMF ve Dünya Bankası'nın Türkiye büyüme oranını yüzde 2,6 olarak öngördüğünü anımsatan Güçsav, “Ben bunu komik buluyorum. Büyümenin minimum yüzde 5-6 seviyelerinde olacağına inanıyorum. Önümüzdeki süreçte otoyol özelleştirmeleri olacak. Bu alanda Türkiye son yıllarda yüzde 10 büyüyor. Bu özelleştirmeler Türkiye için önemli olacak” diye konuştu.

Nurol Holding CEO'su Uğur Doğan da Türkiye'de son yıllarda alt yapı işleriyle ilgili gelişmelerin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Geleceğe dönük büyük umutları olduğunu dile getiren Doğan, “2020 Dünya Kupası Katar'da yapılacak. Burası bizim için cazip bir pazar gibi duruyor. Yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projeleri var. Artık Türk insanı nitelikli, depreme dayanıklı konutlar talep ediyor” diye konuştu.
Çok iyi ürün yapmanın yetmediğini aktaran Doğan, şunları aktardı:

Haberin Devamı

“Müşterilerinize daha cazip gelen seçenekler sunmanız gerekiyor. Ülke olarak en büyük sorunumuz cari açık. Cari açık gelecekte de artacak gibi görünüyor. Bu açığı kapatmak için enerjide düzenlemeler yapmak gerekiyor. Bu alana yılda 7 milyar dolarlık bir yatırım yapılması lazım. Bunu yapacak olan da bizleriz. Burada da bizler için büyük bir potansiyel görüyorum.”

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur ise 2011'de 1,1 milyar dolarlık mal sattıklarını belirterek, “Gelecek çevreye ve topluma katkıda bulunan, kazandığını tekrar topluma kazandıran şirketlerin dönemi olacak. Sadece kaliteli mal satmak yeterli olmayacak. Amerika'da ve Orta Doğu'da çelikle ilgili bir yatırım planımız var. İş makineleri ile ilgili de Rusya'da planımız var” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yaşar Holding CEO'su Mehmet Aktaş da dünya nüfusunun 2050'lere doğru 10 milyara ulaşmasının beklendiğini belirterek, bir şeyler yapılmaması durumunda büyük ayaklanmaların, savaşların çıkacağını öngördüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!