Geçilecek değil gezilecek şehir

Güncelleme Tarihi:

Geçilecek değil gezilecek şehir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 07:00

Bazı şehirleri çoğunlukla sadece ucundan görürüz. Varacağımız başka şehirler için hep geçilen yerlerdir bu şehirler. Manisa, Balıkesir ve Gebze hatta İzmit ilk aklıma gelenler. Bir de Afyon var. 2005’te değişen adıyla Afyonkarahisar. Afyon’a son iki yıldır 3 kez gittim. Geçmek için değil bizzat gezmek, kalmak içindi bu seyahatler. İtiraf edeyim 3’ünde de çok şaşırdım. Afyon’un içinde, derinliklerinden o kadar çok görülecek, denenecek şey var ki. Mutfağı, lezzetleri, mermeri, çarşısı, müzesi... Gez gez, ye ye bitmiyor Afyon.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi’nin ‘keşfet’ ekibi olarak Afyon’daydık. Arkadaşlarımız birçok ayrıntıyı sizlere bu sütunlardan aktaracak. Ben asıl konuma geçmeden önce çok önemli bir uyarıda bulunmak isterim. İster kalın, ister geçin Afyon’a yolunuz düşerse ne yapın edin nisan ayında açılan müzeyi görmeden dönmeyin. Çok güzel dizayn edilmiş müze binasında o kadar çok tarihi eser var ki çok şaşıracaksınız. Ayrıca gerçeğine uygun bir şekilde yaratılan konseptler, en ince ayrıntısına kadar çalışılmış dekorasyonlara hayran olacaksınız. Müze henüz çok yeni bu yüzden eser tanıtımlarında biraz eksiklikler var ama yetkililer bu eksikliklerin çok farkında. Eminim en kısa zamanda tamamlayıp dört dörtlük hale getirecekler.

Geçilecek değil gezilecek şehir


Haberin Devamı

Asıl konuma dönersem...Seyahatimiz sırasında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile belediyeye ait Afbel Otel’de bir akşam yemeğinde buluştuk. Bir taraftan usta ellerin hazırladığı Afyon’un ünlü yemeklerini tadarken bir taraftan da Zeybek’le sohbet ettik. Zeybek 2019 yılından bu yana başkanlık koltuğunda oturuyor. Mart ayında yapılacak seçimler için de yeniden aday adayı. Peki geride kalan 5 yıl nasıl geçti. Başkan Zeybek’e nelere imza attığını sorduk. İşte Zeybek başkanın bazı icraatleri:

SARAYDÜZÜ KAMP MERKEZİ: 500 dönümlük alan içerisinde 15 bungalov ev, gözlem kulesi, sosyal tesis, oyun alanları, otopark, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları ile doğayla iç içe bir merkezi hizmete alacağız.

PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN SPOR SALONU: Futsal, Basketbol, Voleybol, karate, güreş gibi sportif faaliyetler yapılabilen salon 1500 seyirci kapasiteli.

AKM NİKÂH SALONU: Halkımız arasında Evlendirme Dairesi olarak bilinen tarihi yapı Atatürk Kültür Merkezini yeniliyoruz. 120 yıllık geçmişe sahip Osmanlı son dönem mimarisi bu yapı, çalışmalar ardından hem çok işlevsel hale gelecek hem de tarihi yolculuğunu sürdürecek.

Haberin Devamı

ENGELSİZ GASTRONOMİ MUTFAĞI VE TERAPİ MERKEZİ: Türkiye’nin ilk “Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi”ni geçtiğimiz ayda hizmete açtık. Eneglli bireylerimiz burada eğitim ve terapi alıyor.

GASTRONOMİ SOKAĞI: Tescilli Afyonkarahisar mutfağını yerli ve yabancı turistlerle buluşturacak Türkiye’nin ilki Gastronomi Sokağı 13 tesis ile hizmet verecek. Gastronomi Sokağı’nda 35 den fazla tescilli yöresel lezzetlerimiz yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine ve satışına sunulacak.

AFYON BELEDİYESİ ANAOKULU: Kreş projesi kapsamında ilk anaokulumuzu Orhangazi Mahallesine yaptık. Devlet Hastanesi yanına inşa ettiğimiz anaokulumuzdan 150 çocuğumuz faydalanıyor.

Haberin Devamı

BURS DESTEĞİ: Her yıl geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize eğitim desteği veriyoruz. Geçen yıl eğitime destek bursuna 3 bin 85 başvuru yapıldı. Gerekli incelemeler ardından hak kazanan 2 bin 483 öğrencimize de aylık 200 TL burs verdik. Bu yılki burs desteğimiz 350 TL olarak hesaplara yatırılacak.

UZUN ÇARŞI

Geçilecek değil gezilecek şehir


100 yıllık Tarihi Uzun Çarşıyı Cephe Sağlıklaştırma Projemizle yeniledik. 100 cephe (103 dükkânın) restorasyonunu tamamladık. Esnafımız ve halkımızdan gelen talepler ardından bölgeyi trafiğe kapattık, yaya yoluna açık şekilde hizmet veriyor.

YONCAALTI ÇARŞI VE KAPALI OTOPARK

Geçilecek değil gezilecek şehir


Haberin Devamı

100 araçlık iki katlı tam otomasyon sistemli otopark alanı mevcut olan yatırımda ayrıca yerleşik pazarımız da var. Haftanın 7 günü açık olacak Pazarımızda 34 adet dükkânımız mevcut.

MİLLET KÜTÜPHANESİ

Geçilecek değil gezilecek şehir


Millet Kütüphanesi inşaatı tamamlandı. İç teşrifatı için çalışma devam ediyor. 7/24 saat açık olacak kütüphanemizde Afyon ihtisas kitaplığı, çalışma salonları, atölyeler, çocuk kütüphanesi, dinlenme alanları ve binlerce kitap olacak yatırım toplam 4 bin 580 metrekarelik alana sahip.

HALK EKMEK FABRİKASI

Geçilecek değil gezilecek şehir


250 gr ekmeği 5 TL’den hemşehrilerimizin sofrasına ulaştırıyoruz. Günlük üretimimiz 50 bin. Olağanüstü hallerde de hizmet verebilecek fabrikamız bu şartlarda 100 bin üretim kapasitesine sahip bir yer.

Haberin Devamı

TEMİZLİK ARAÇLARI

Geçilecek değil gezilecek şehir


Daha Temiz Bir Afyon diyerek 2020 yılında 11 milyon TL değerinde 31 adet çöp kamyonunu filomuza dahil ettik. Bugüne kadar 100’den fazla hizmet aracını Belediyemiz araç filosuna kazandırdık.

DR. M. MUHARREM KASAPOĞLU OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Geçilecek değil gezilecek şehir


Olimpik Yüzme Havuzu Afyonkarahisar’ın adeta bir yılan hikâyesi olmuş durumdaydı. Afyon belediyesi olarak biz havuzu baştan sona yeniledik, tamamladık. 10.000 metrekarelik parsel üzerinde bulanan tesis, 7.900 metrekare kapalı alana sahiptir. Şu an da 500 çocuk ve sporcu eğitim alıyor.

KOCATEPE SPOR KOMPLEKSİ

Geçilecek değil gezilecek şehir


Türkiye’nin en büyük komplekslerinden biri. Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve yurt dışından gelen takımların kamp merkezi haline geldi. Her yıl 80-100 arası spor kulübünü ağırlayan tesisimiz kulüplerin beğenisini kazanıyor.

SOKAKLAR SİLBAŞTAN

Geçilecek değil gezilecek şehir


Tarihi Afyon evlerimizi restore ederek turizme kazandırdık. 3. Etapta çalışmalar devam ediyor. Sonuna yaklaşıldı. Toplamda 250 konağımız tarihi dokuya uygun şekilde yenilendi.

RC PİSTİ

Geçilecek değil gezilecek şehir


Radyo kontrollü (RC) araçların ulusal ve uluslararası yarışları bundan böyle şehrimizde de yapılıyor. Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan uzaktan kumandalı RC model arabalar, alternatif spor alanı arayan gençlerin yeni tutkusu.

PAŞA CAMİ

Geçilecek değil gezilecek şehir


Şehrimizin önemli eserlerinden tarihi Paşa Camii’ni yeniden şehrimize kazandırdık.45 dekarlık alan üzerinde çevre düzenlemesiyle ve mimarisiyle görülmeye değer yapıyı ibadete açtık.

BAKMADAN GEÇME!