Gebze OSB’de ilginç gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Gebze OSB’de ilginç gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2010 15:57

Yönetim Kurulu, ‘arsayı ucuza sattın’ diyerek başkanı görevden aldı

TÜRKİYE’deki tüm organize sanayi bölgelerine örnek gösterilen ve bünyesinde 15 ayrı ülkeden 35’i yabancı, 130’u ihraç ürenü imalatı yapan 180 sanayi kuruluşunu barındıran Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) son 2 yıldır sular durulmuyor. Geçen yıl yapılan genel kurulda göreve getirilen Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Doğan, yönetim kurulunda şerh olmasına kağmen, bir arsayı değerinin çok altında bir kuruluşa sattığı gerekçesiyle yönetim kurulu tarafından başkanlıktan alındı. Bu arada satışın iptali veya belirlenen fiyatın altındaki farkın ödenmesi için de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na yazı yazılarak bilgi verildi.

Kriz öncesi Türkiye imalat sanayiinin 3’ünü karşılayan, yılda ortalama 1.5 milyar dolarlık ihracat yapılan Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde, geçen dönem eski Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör ile bugünkü yönetim arasında özellikle arsa satışları konusunda anlaşmazlık yaşandı. Geçen yıl yapılan genel kurulda da Yücel Güngör seçimi kaybetti, Yavuz Doğan başkanlığındaki yeni yönetim göreve geldi.

ARSALAR ALTIN DEĞERİNDE

Arsa fiyatlarının altın fiyatlarıyla yarıştığı Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nden sanayiciler uygun fiyatla yer almak için çabalarken, Başkan Yavuz Doğan daha bir yılını doldurmadan bir arsayı ucuza sattığı gerekçesiyle, yönetim kurulu kararıyla başkanlıktan alındı. Görevden alma, GOSB’un sitesinde ‘Görevden ayrılma’ olarak duyurulmasına rağmen, bir yönetim kurulu üyesi DHA muhabirine gelişmeleri ayrıntısıyla şöyle anlattı:

“GOSB Yönetim Kurulu’nun daha önce aldığı karara göre, mevcut arsalardan biri olan 37 bin 262 metrekarelik alanın metrekaresinin 162 dolardan aşağı satılmamasına ilişkin karar var. Buna rağmen arsa metrekaresi 127.5 dolardan satılmış. Bu durum ortaya çıkınca toplanan yönetim kurulu, başkan Yavuz Doğan’ı görevden aldı. Satışta Yavuz Doğan ile genel müdürün de imzaları var. Bu satışın iptali veya aradaki farkın ödenmesi konusunda da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na yazı yazdık.”

BAŞKANLIĞA VAHİT YILDIRIM GELDİ

Yönetim Kurulu olağanüstü toplantının ardından başkanlığa Vahit Yıldırım’ı getirdi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde aynı arsanın daha önce ucuza satıymasını önleyen ve bu yüzden geçtiğimiz dönemki yönetim kuruluyla ters düşen eski Genel Müdür Okan Çağlar da görevinden alınmıştı. Yine eski Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör’ün seçimi kaybetmesine de, aynı arsanın satışı ile çıkan anlaşmazlıkların yol açtığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!