GE ve Intel'den işbirliği

Güncelleme Tarihi:

GE ve Intelden işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2009 16:01

GE ve Intel, yaşlıların bağımsız olarak yaşayabilmelerine, kronik hastaların da bakımlarını ev konforunda veya istedikleri başka yerde sağlayabilmelerine yardımcı olacak ev-tabanlı sağlık teknolojilerini geliştirmeyi ve piyasaya sunmayı amaçlayan ortaklıklarını açıkladı.

GE ve Intel Corporation'ın ortak yazılı açıklamasında, GE Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Immelt ve Intel Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Paul Otellini'nin, ev-tabanlı sağlık teknolojileri araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak üzere gelecek 5 yıl için 250 milyon doların üzerinde yatırım yapılacağını duyurduğuna yer verildi.

Küresel ürün araştırma ve geliştirme ortaklığı kapsamında, GE Healthcare ve Intel'in gelecek nesil ev sağlık teknolojilerinin yenilenmesi ve ticarileştirilmesi sürecini hızlandırmak için, tamamlayıcı becerilerini ve kapsamlı araştırma kaynaklarını birleştirerek, ortaklaşa çalışacağı belirtildi.

Her iki şirketin de ev sağlığı ve bağımsız yaşam teknolojilerindeki güncel gelişim programlarının içeriğine, düşmenin engellenmesi, medikal uyum, uyku apnesi, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, bireysel sağlık takibi gibi yeni alanları katarak geliştirmeyi planladığı ifade edildi.

Ticari iş anlaşması kapsamında, GE Healthcare'in, bireysel sağlık sistemi olan Intel Health Guide'ın ABD'de satış ve pazarlama faaliyetlerini yürüteceği kaydedildi.

Jeff Immelt, sağlık hizmetlerine erişebilirliği geliştirmenin ve maliyetleri azaltmanın, ekonomik iyileşme ve büyüme için esas olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bu ortaklığın, insanları hastaneye gitmek zorunda kalmaktan kurtaracağı için maliyetleri düşüreceğini; öte yandan en iyi bakımın yapılabilmesi için gerekli veriyi sağlık uzmanlarına sağlayacağını düşünüyoruz. Intel ve GE, milyonlarca eve etkili sağlık hizmeti getirmek, yaşlılar ve kronik hastalığı olan kişilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla teknolojiyi kullanma hayalini paylaşıyor. Büyük bir hızla büyüyen bu pazarda, yenilikçi ürünleri birlikte sağlayabiliriz.”
Paul Otellini ise günümüzde sağlık hizmeti tartışmalarının çoğunun, geleneksel sağlık hizmetleri sistemine daha çok teknoloji eklemeye odaklandığını, tüm bu yatırımların gerekli olduğunu ve daha etkin sağlık hizmetleri sistemi yaratacağını, ancak çoktan doygunluk noktasına ulaşmış sistemi etkilemek üzere olan ihtiyaçları karşılamaya yeterli olmadığını anlattı.

Otellini, açıklamasında, “GE ve Intel ortaklığı sadece yaşlılara ve kronik hastalara yardımcı olmayacak; aynı zamanda sağlık hizmeti sağlama biçiminin değişmesinde ileriye doğru dev bir adım atacaktır” görüşüne yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!