Gazprom: Umarım aklıselim kazanır

Güncelleme Tarihi:

Gazprom: Umarım aklıselim kazanır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 15:17

Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz satan Gazprom şirketinden çok ılımlı açıklama. Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Valeriy Golubev Türk Akımı projesiyle ilgili olarak, "Umarım aklıselim kazanır. Rusya ile Türkiye arasındaki kriz bir an önce çözüme kavuşturularak Türk ve Avrupalı meslektaşlarımızın Türk Akımı projesine geri döneceklerini umut ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Rusya ile Türkiye arasında patlak veren krizde Rusya bütçesinin en büyük gelir kalemini sağladığı doğalgaz şirketi Gazprom da tedirgin olmaya başladı. Kimin tarafından askıya alındığı tam olarak netlik kazanmayan “Türk Akımı” projesi hakkında yeni açıklama yapan Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Valeriy Golubev, “Umarım aklıselim kazanır. Rusya ile Türkiye arasındaki kriz bir an önce çözüme kavuşturularak Türk ve Avrupalı meslektaşlarımızın Türk Akımı projesine geri döneceklerini umut ediyorum” dedi.

NOVAK 'ASKIYA ALINDI' DEMİŞTİ

Rusya ile Türkiye arasında vurulan uçak yüzünden büyük kriz tetiklendiğinde 3 Aralık günü Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, projenin askıya alındığını ilan etmişti. Ancak hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaparak, “Onların projeyi durdurduğu doğru değil. Biz çok daha önceden vazgeçtik” diyerek asıl Türkiye’nin Rusya ile enerji alanında işbirliğini revizyondan geçirmeye başladığı sinyalini vermişti.

Haberin Devamı

Gazprom: Umarım aklıselim kazanır

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!